Ватерполо репрезентација Француске на припремама у Бечеју

Ако је тачна народна  „по јутру се дан познаје“, онда ће „храм спортова“ у Бечеју током лета које предстоји имати пуне руке посла.
vaterpolo FF--4871
Фото: Дневник (Ф. Бакић), илустрација

Јер, дан пре отварања сезоне купања у комплексу отворених базена, стижу први гости. Реч је о сениорској и универзитетској ватерполо репрезентацији Француске. Ако се зна да је већ две године селектор „триколора“ ексрепрезентативац СРЈ и центар „дрим тима“ Бечеја из времена када је харао европским ватерполом Ненад Вуканић, онда не чуди избор „певаца“ да се припремају крај Тисе.

-Тражио сам да нам база буде место у ком ће момци имати оптималне услове за рад и пријатно окружење у време одмора. За Бечеј ме вежу лепе успомене, имам много пријатеља, чак, и родбину, па не чуди што је избор пао баш на место моје успешне каријере, рекао нам је Ненад Вуканић у времену када се паковао за дуг пут. Стижемо у Бечеј по подне и већ у вечерњем термину ћемо имати први тренинг. Експедиција броји 24 играча, а нас петорица је у стручном штабу и руководству. После десетак дана десеторица чланова се враћају, јер их чека учешће на Универзијади у Напуљу, а ми остајемо до 28. јуна. Потом одлазимо у Будимпешту на турнир од 30. јуна до 2. јула, затим нас чека турир у Португалији, а последња акција овог лета је у далекој Јужној Кореји.

Нема сумње, француски ватерполисти ће имати изванредне услове и биће радо виђени гости у граду крај Тисе. Уз то, долазе у земљу олимпијских, светских и европских шампиона. Имаће шта иод кога да уче. Нису без разлога за селектора изабрали Ненада Вуканића.

- Током боравка у Бечеју, Француска ће имати и спаринг утакмице. Селектор наше репрезентације Дејан Савић доводи своје изабранике у понедељак, 10. јуна, и спаринговаће пре подне од 10. 30 и увече од 18 сати. Обе утакмице играју се у олимпијском базену и прилика је то да љубитељи ватерпола у Потисју виде наше момке пред финални турнир Светске лиге од 18. до 23. јуна у Београду.

- У Бечеј 17. јуна на два дана стиже и репрезентација Црне Горе, која ће имати последњу проверу са Французима пред одлазак на турнир у Берлину - рекао нам је у име домаћина атрактивним ватерполо гостима легенда бечејског ватерпола и одскора председник ВСВ Горан Крстоношић.

В. Јанков

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести