СП у Будимпешти: Србија с Аустралијом за прво место у групи

БУДИМПЕШТА: Ватерполисти Србије после велике борбе савладали су у дерби сусрету Д групе Светског првенства у Мађарској репрезентацију Сједињених Америчких Држава (17:13).
v
Фото: Vaterpolisti Srbije s trenerom Dejanom Savićem/VSS/Slobodan Sandić

Овом победом “делфини” су направили најважнији корак ка првом месту у Д групи која се игра у Сегедину, а тиме и директан пласма у четвртфинале. Вечерас их очекује још један неугодан ривал, Аустралија. Утакмица се игра од 18 часова, а победа Србији осигурава прво место у групи и директан пласман у полуфинале, јер је последњи ривал “делфинима” Казахстан (субота, 18) аутсајдер.

Али, и поред победе против САД, селектор подмлађеног српског тима Дејан Савић није био задовољан издањем својих пулена у дуелу са Американцима, које са клупе предводи његов пријатељ и бивши селектор Србије Дејан Удовичић. У једном тренутку, када су Американци повели са 7:6, узео је тајм –аут и жестоко искритиковао играче, назвавши њихово пливање млохавим, а њих “њањавим”, уз сочне псовке захтевао је од њих да буду агресивнији и бржи.

– Имали смо велике осцилације и доста примљених голова. Прве две четвртине биле су успорене, млохаве. Толико голова смо примили на Олимпијским играма од Хрватске и Шпаније и то није добро. Сада нам остаје да се види како ћемо да се припремимо за четвртфинале. Грци и Хрвати су ремизирали и сада можда јуре гол разлику, а можда и не – рекао је селектор Србије Дејан Савић.

Страхиња Рашовић је истакао да су он и саиграчи имали лош почетак у дуелу са САД

– Слабо смо играли одбрану, али како је време пролазило стекли смо предност и стигли до важне победе која нам даје времена да се спремимо за четвртфинале. Очекивано тешка и физички захтевна утакмица, али смо успели све да издржимо и победимо – казао је Рашовић.

Најефикаснији у редовима Србије био је Душан Мандић са четири поготка.

– Не можемо да будемо задовољни . Примити 13 голова је много. Успели смо да победимо и то је најважније. Честитам екипи, сада нам остаје припрема за четвртфинале – истакао је Мандић.


Амбасадор гледао сусрет с Америма

Утакмици је присуствовао амбасадор Србије у Мађарској Иван Тодоров.

Меч је пратио у друштву председника савеза Виктора Јеленића, а стигли су Југослав Васовић, Драган Јовановић, Дарко Удовичић...


Управо је на претходном Светском првенству 2019. у Гванyоу Србија у борби за пето место савладала Аустралију 13:9.

- И Аустралија је доживела велике промене у екипи. Али, морам да истакнем да против њих нисмо никада одиграли лаку утакмицу. Чак и да резултат буде у нашу корист, утакмица ће бити пливачки и физички веома захтевна. То су играчи који су топ спремни пливачки и по томе су карактеристични. Видећемо сада и те њихове младе играче с којима ћемо се ми сусрести први пут, али с друге стране верујем у свој тим. Даћемо све од себе и волео бих даб аш против њих покажемо да се много боље консолидујемо у одбрани – додао је Мандић.

Г. Маленовић

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести