СП у Мађарској: Србија савладала САД

Ватерполо репрезентација Србије савладала је вечерас Сједињене Америчке Државе у првом колу Светског првенства у Мађарској.
mandic, vss aleksandar krupanic
Фото: Dušan Mandić, foto: VSS/Aleksandra Krupanič

На базену у Сегедину наша селекција славила је са 17:13 (5:5, 3:2, 3:3, 6:3) и тако направила крупан корак ка првом месту у Д групи које води директно у четвртфинале.

Најављивао је селектор "делфина" Дејан Савић уочи турнира да ће Американци бити фаворит из сенке и наш најтежи ривал у групној фази, и тако је и било.

Мучили су су "делфини" у већем делу првог полувремену са изабраницима Дејана Удовичића, а Савић је морао да реагује препознатљивим тајм-аутом при вођству Американаца (7:6) на ком је "изрибао" своје пулене.

"Сви сте млохави, знате који су вам то покрети...Ња, ња, ња, ња...Сад кад уђете, хоћу да видим четири метра сви шпринт!", загрмео је Савић.

То је уродило плодом, уследила је реакција наших ватерполиста који су потом стекли предност и нису је испуштали до краја меча.

Најефикаснији у победничком тиму био је Душан Мандић са четири гола.

У првом мечу Д групе Аустралија је убедљиво савладала Казахстан са 10:4 (1:0, 3:0, 3:2, 3:2).

Србија за два дана игра против Аустралије (18.00), а групну фазу завршава дуелом против Казахстана 25. јуна, такође од 18 сати.

САД – Србија 13:17 (5:5, 2:3, 3:3, 3:6)

СЕГЕДИН: Базен Сегед Тисавираг, судије: Ставридис (Грчка), Коломбо (Италија). Играч више: САД 14
(7), Србија 10 (6). Петерци: Србија 1 (1).

САД: Веинберг, Дод 2, Вавић, Грувел, Даубе 1, Ехрхард 1, Халок 2, Вудхед, Бовен 4, Стивенсон 2, Фармер, Ирвинг 1, Холанд. Селектор: Удовичић.

СРБИЈА: Добожанов, Мандић 4, Суботић 2, Ранђеловић, Лазић, Вицо 2, С. Рашовић 3, Лукић 3 Јакшић, Радуловић 2, Драшовић 1, В. Рашовић, Митровић. Селектор: Савић.

Изјаве након утакмице

Дејан Савић је по завршетку сусрета био без задовољства
- Велике осцилације, пуно примљених голова, прве две четвртине успорене, млохаве. Толико голова смо примили на Олимпијским играма од Хрватске и Шпаније и то није добро. Сада нам остаје да се види како ћемо да се припремимо за четвртфинале. Грци и Хрвати су ремизирали и сада можда јуре гол разлику а можда и не.

Дејан Удовичић је био критичан:
- Одбране нису задовољиле ни мене ни Савића. Промашивали смо . Честитам Србији била је боља за два три гола и идемо даље.

Душан Мандић је истакао:
- Не можемо да будемо задовољни . Примити 13 голова је много. Успели смо да победимо и то је најважније. Честитам екипи, сада нам остаје припрема за четвртфинале .

Страхиња Рашовић је додао:
- Лош почетак, слаба игра одбране- Али како је време пролазило стекли смо предност и стигли до важне победе која нам даје времена да се спремимо за четвртфинале. Очекивано тешка физички захтевна утакмица али смо успели све да издржимо и победимо.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести