СП за ватерполисте: Србија ближа петом месту

На Светском првенству за ватерполисте у Гвангџуу репрезентација Србије савладала је Немачку у борби за 5. место са 17:16 (3:3, 3:3, 2:3, 4:3, 5:4) након петераца.
Srbija-Španija/VSS
Фото: Ватерполо савез Србије/Са меча Србија-Шпанија

Репрезентација Србје је била недовољно ангажована са великим бројем грешака омогућили су Немцима да буду све време бољи и право је чудо како ривал није славио у регуларном делу.

Средином трећег дела Србија је водила 7:6 да би Немци за 80 секунди постигли три гола. Тада је почела борба за ститањем резултата. Није се квалитет игре дизао али је Мандић успевао да екипу нон стоп држи у ситуацији за преокрет.

Два минута пре краја Рестовић је погодио за 12:10. Непун минут касније Мандић је на сјајан начин изједначио. Ударац Стрелецког је Ристичевић зауставио па је Србији остало 35 секунди за напад. У правој акцији Лазића је био егзекутор 13 секунди пре краја.

До краја су обе екипе имале посед али без промене.

Код петераца, у првој серији је Ристичевић одбранио ударац Гилену. Остали шутери су били прецизни, гол одлуке је постигао Радомир Драшовић.

Стрелци из петераца: Мандић, Дедовић, Стојановић, С.Рашовић и Драшовић за Србију, Рибел , Стрелецки, Штам и Ејднер за Немачку, Ристичевић је у првој серији одбранио петерац Гилену.

Голове за Србију постигли су: Душан Мандић 6, Ђорђе Лазић 2, Виктор Рашовић 3, Огњен Стојановић 2, Страхиња Рашовић 1, Радомир Драшовић 2, Никола Дедовић 1. 

У тиму Немачке Ајгнер, Рејбел, Бош и Стам постигли су по два гола.

Резултати по четвртинама су били уједначени. Прве две су завршене 3:3, док су трећу добили Немци са 3:2, а Србија последњу са 4:3.

У мечевима за пласман, САД су за девето место савладале Црну Гору са 10:9, док је за 11. позицију Јапан са 15:5 славио против Јужне Африке.

Србија ће одиграти још један меч, у борби за пето место играће у суботу од 08.30 против Аустралије која је савладала Грчку са 9:8.

Србија - Немачка 17:16 (3:3,3:3,2:3,4:3, 5:4)

ГВАНГЏУ: Базен Намбу универзитета, гледалаца 2,000, судије: Вилис (Јужна Африка), Дерву (Француска). Играч више; Србија 10 (3), Немачка 15 (7). Два играча више: Србија 1 (0). Петерци: Немачка 2 (1).

СРБИЈА: Ристичевић, Мандић 5, В. Рашовић, Ранђеловић, Ћук, Лазић 2, Вицо 1, Дедовић 1, Јакшић, Драшовић 1, Стојановић 1, С.Рашовић 1, Добожанов. Селектор: Савић.

НЕМАЧКА: Шенкел, Рибел 1, Дер Бош 2, Рил 1, Прус, Јунглинг 2, Стрелецки 1, Гилен 1, Штам, Ћук 1, Рестовић 1, Ејднер 2, Гоц. Селектор; Штам.

Изјаве актера меча:

- Доста слабости смо показали. После испадања у четвртфиналу екипа мора да дође себи и одигра на свом нивоу.О утакмици могу да кажем да смо имали само падове, није било успона. Остаје нам меч за пето место, али са оваквом игром...- рекао је селектор Дејан Савић.

Димитрије Ристичевић није био задовољан игром свог тима.

- Одбрана је данас била најгори део тима. Тешко после пораза од Шпаније да се издигнемо. Тешка утакмица, Немци су физички јаки. Успели смо на крају да победимо и то је једино било добро. Игра не може да радује. Значи нам што смо  завршници стигли и изборили петерце. Сада да пробамо да узмемо пето место.

Радомир Драшовић хвали једино победу Србије.

- Једина позитивна ствар, после тешких момената у игри је победа. Некако смо се на крају дигли и победили. Мора глава да буде боља, она решава. Не бежимо од тога. Петерац? Увек пробате да урадите све да би исход био повољан.

М. К.

 

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести