СП за ватерполисте: Србија заустављена у четвртфиналу

КВАНГЏУ: Ватерполисти Србије поражени су од Шпаније у четвртфиналу Светског првенства у Јужној Кореји 9:12 (1:2, 2:5, 4:3, 2:2).
vaterpolisti Srbije/VSS
Фото: Ватерполо савез Србије

Шпанци су брзо стигли до два гола предности јер је Србија слабо почела меч, да би крајем прве четвртине Рашовић првим голом најавио боље издање свог тима.

Србија је појачала одбрану али су Шпанци у сваком нападу имали играча више, што су и максимално користили, и серијом 4:0 стекли пет голова предности.

Напад Србије деловао је немоћно, услед притиска искусних Шпанаца, голман Ристичевић није могао све да брани и све је водило у пораз.

Рашовић и Јакшић вратили су Србију у живот са два гола до полувремена, и Србија се у трећем кварталу мало вратила, али Шпанци су држали ниво игре.

Вицо је у завршници периода смањио на -3, Србија је мало стисла у одбрани и у одлучујућој четвртини дошла у прилику да се врати у егал, међутим Шпанија је искусном игром терала делфине на грешке и пораз је био неминован.

Најефикаснији на мечу био је Страхиња Рашовић са четири гола, док су на другој страни по два дали Франциско Фернандез, Рожер Тахуљ и Алберто Мунарис. 

Шпанија ће у полуфиналу играти с Хрватском.

Србија ће за два дана у исто време играти са Немачком која је пружила сјајан отпор Хрватској.

- Изгубили смо у прве две четвртине. Слаб приступ са лошим избором шутева као и игра у одбрани где је Шпанија направила разлику. Покушали смо да јуримо али безуспешно. Играмо сада максимално до краја, свака позиција је битна- рекао је селектор Дејан Савић.

Капитен Ћук је рекао:

- Сами смо криви, није било агресивности у одбрани. Већа је била жеља Шпанаца и могу само да им честитам. Морамо да се подигнемо да одиграмо за пето место. Треба ово да заборавимо иако је у овом тренутку јако тешко.

Страхиња Рашовић: - Прве две четвртине нисмо постојали, не знам да ли је то страх од четвртфинала. Тек било је лоше. Касније смо пробали да ухватимо прикључак али нисмо успели да се вратимо у меч. Ово је најважнија утакмица, сада немамо шансу за медаљу. То је спорт. Честитам Шпанцима и пробаћемо да у наредне две утакмице стигнемо до петог места да поправимо утисак.

Србија ће играти за пласман од 5. до 9. места са Немачком.

Србија - Шпанија 9:12 (1:2, 2:5, 4:3, 2:2)

КВАНГЏУ: Базен Универзитета Намбу, судије: Зварт (Холандија), Ставридис (Грчка). Играч више: Србија 12 (6), Шпанија 10 (3), два играча више: Србија 1 (0), Шпанија 2 (1), петерци: Шпанија 1 (1).

СРБИЈА: Ристичевић, Мандић, В. Рашовић, Ранђеловић, Ћук, Лазић, Вицо 1, Дедовић 1, Јакшић 1, Драшовић 1, Стојановић 1, С.Рашовић 4, Добожанов. Селектор: Савић.

ШПАНИЈА: Лопез-Пинедо, Мунариз 2, Гранадос 1, Де Торо 1, Кабанас 1, Ларумбе 1, Баросо 1, Фернадез 2, Таул 2, Пероне, Маларач 1, Бустос, Лорио. Селектор: Мартин.

Резултати:

Хрватска-Немачка 10:8 

Мађарска-Аустралија 10:9

Италија-Грчка 7:6

Полуфинале

Шпанија-Хрватска

Мађарска-Италија

M. K.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести