СП за ватерполисте: Србија са Шпанијом за полуфинале

Као што се и очекивало, ватерполисти Шпаније лако су савладали Јапан и пласирали се у четвртфинале Светског првенства у Јужној Кореји, где их чека наша репрезентација.
Vaterpolisti Srbije gledali meč Španije/VSS
Фото: Ватерполо савез Србије/Ватерполисти гледали Шпанце на делу

Србија ће се са увек неугодним ривалом у борби за полуфинале састати у уторак у 7 часова ујутру.

“Делфини” су због директног пласмана у четвртфинале имали три дана одмора, а јучерашњи су искористили и да одгледају читав меч између Шпаније и Јапана.

– Шпанија је јака репрезентација којој су обележје контре, али и индивидуални квалитет. Морамо да поновимо одбрану из претходних дуела и верујем да ћемо умети са тим да се изборимо. За већину играча нашег тима ово ће бити можда најважнија утакмица у каријерама и са тим притиском треба да се носимо – рекао је капитен Србије Милош Ћук.

Други дан без утакмица после освајања првог места у групи, српски репрезентативци су искористили за рад у теретани и базену, а увече су тренирали са Мађарима.

– Спремни смо за четвртфинале. Знали смо да ће нам ривал бити Шпанија, јер је Јапан ипак далеко слабији. Можемо да се супротставимо вицешампиону Европе. До сада смо урадили све што смо желели и хоћемо да наставимо тако – порука је Душана Мандића.

Поред Шпаније, у четвртфинале су се пласирале Аустралија, Грчка и Немачка. Изненађење су приредили Аустралијанци, који су после узбудљивог дуела и извођења петераца у осмини финала зауставили Црногорце. На крају су “кенгури” славили резултатом 13:11. Црна Гора ће после ове елиминације играти мечеве за пласман од 9. до 12. места, што се свакако не поклапа са циљевима које су наше комшије имале на овом шампионату.

К. Бугарски

Београд без организације Светског првенства

Надали су се сви у Ватерполо савезу Србије да ће наш главни град добити домаћинство бар једног од два светска првенства за које је био отворен конкурс, али на крају се то, ипак, неће догодити.

Одлучено је да се организација планетарног шампионата 2025. године додели Казању, а 2027. Будимпешти.

Осмина финала

Црна Гора – Аустралија     11:13

Грчка – САД      11:9

Шпанија – Јапан        15:7

Јужна Африка – Немачка   5:25

Четвртфинале уторак

Србија – Шпанија      (7)

Хрватска – Немачка   (8.30)

Мађарска – Аустралија      (10)

Италија – Грчка         (11.30)

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести