ВАТЕРПОЛИСТИ ОБЕЗБЕДИЛИ ВИЗУ ЗА ПАРИЗ Победом САД пласирали се у четвртфинале

Ватерполисти Србије победили су у последњем, трећем, колу САД у Ц групи на Светском првенству у Катару са 14:12 и тако се директно пласирали у четвртфинале, а тријумфом су обезбедили и "визу" за Олимпијске игре у Паризу.
1
Фото: Ватерполисти Србије обезбедили пласман у Париз, фото: Marcel tel Bals MTB-Photo/VSS

Утакмица је почела са јаким одбранама на обе стране, а први су успели до поготка после више од четири минута да стигну наши играчи преко Вучинића с играчем више. Убрзо су изједначили Американци, да би Вицо донео нову предност "делфинима". А онда је уследио преокрет Американаца. Неколико грешака нашег тима ривал је искористио и головима Даубеа и Хупера дошли до предности од 3:2 на крају првог дела игре.  Нису искористили неколико напада на почетку Американци са играчем више, па је убрзо стигла казна поготком Мандића. Но, онда је опала је игра у нападу наших и у одбрани, као и реализација играча више. То су искористили Американци и са три гола, од чега два Рајдера Дода, отишли на 6:3. Нису се предавали "делфини", па су се вратили у меч погоцима Николе Јакшића и Убовића. Али, Даубе у последњем минуту другог дела доноси предност од 7:5 пред велики одмор.

Почетком трећег дела Американци су поново побегли на "плус три". Но, поново су се Срби вратили головима Вучинића и Убовића, а онда и до изједначења (8:8). Наиме, Бен Халок је после настраја на Николу Јакшића добио "бруталити" и црвени картон, а петерац је реализовао Мандић. Американци су наредна четири минута играли с играчем мање, што су наши искористили и побегли на "плус три" (11:8) пред последњи период.  У последњој деоници су обезбедили победу, али уз мало драме на крају меча, јер су Американци кренули на све или ништа.

Србија - САД 14:12 (2:3, 3:4, 6:1, 3:4)

ДОХА: Базен у Дохи, гледалаца: 400, судије: Маргета (Словенија) и Ставридис (Грчка). Играч више: Србија 9 (3), САД 16 (6). Два играча више: САД 1 (0). Петерци: Србија 1 (1).

СРБИЈА: Филиповић, Мандић 3, С. Рашовић 1, Ранђеловић, П. Јакшић, Вучинић 3, Драшовић 1, Н. Јакшић 3, Вицо 1, Убовић 2, Лукић, В. Рашовић, Митровић.

САД: Вејнберг, Хупер 1, Оберт 1, Даубе 3, Купидо, Халок, Д. Вудхед 2, Бовен, Ч. Дод, Р. Дод 2, Ирвинг 3, Холанд, К. Вудхед.

Г. Маленовић

Ц група

Црна Гора - Јапан 13:11, Србија - САД 14:12.

1. Србија         3             3             0             45:28   9

2. Црна Гора 3             2             1             30:36   5

3. САД                3             1             2             41:30   4

4. Јапан             3             0             3             26:48   0

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести