Свечано отворен финални турнир Светске лиге

БЕОГРАД: Финални турнир Светске лиге у ватерполу свечано је отворен вечерас у Београду на отвореном базен Ташмајдан.
Otvaranje Svetske lige u beogradu/Tanjug/Z. Žestić
Фото: Танјуг/З. Жестић/Отварање Светске лиге у Београду

Свечаном отварању присуствовали су градоначелник Зоран Радојичић, председник Ватерполо савеза Виктор Јеленић, а испред Међународне пливачке федерације Андреј Круков.

На отварању је био и министар спорта Вања Удовичић.

Градоначелиник Београда Зоран Радојичић рекао је да му је част што ће главни град бити домаћин најбољим ватерполистима света.

"Србија и Београд знају да цене врхунски ватерполо и срећни смо што смо овде заједно. Свима желим добродошлицу, лепо се проведите у Београду који је традиционално добар домаћин. Желим да сви гости поново дођу и препоруче пријатељима да дођу. Такмичарима желим пуно успеха", рекао је Радојичић на церемонији свечаног отварања.

Председник Ватерполо савеза Србије Виктор Јеленић свим учесницима и посетиоцима пожело је добродошлицу на финале Светске лиге.

"Трећи пут у историји смо домаћини овог такмичења, што је велика част. Ми смо у прошлости били организатори два светска и једног европског првенства за јуниоре и једног европског шампионата за сениоре. Тада смо се показали као добри домаћини и не сумњам да ћемо поново то бити. У наредних шест дана ујединиће се дух ватерпола. Сви смо поносни на наше ватерполисте који су нас у прошлости учинили поноснима. Надамо се да ћемо се 23. јуна сви поново радовати и прославити пласман на Олимпијске игре. Такмичарима желим храброст и оптимизам. Базен је ваша борилачка арена и нека игре почну", рекао је Јеленић.

Финални турнир Светске лиге трајаће до 23. јуна. 

Српски ватерполисти такмичење отварају вечерас од 21 сат, а ривал ће им бити Аустралија.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести