Ватерполисти Милошу Ћуку се ускоро завршава карантин

Да су се ватерполисти Србије из Грчке вратили само дан раније морали би према прописаним мерама да буду две седмице у кућној изолацији, али пошто су стигли 14. марта, дан пре проглашења ванредног стања, захватило их је правило о 28 дана карантина.
д
Фото: ВСС

Никоме таква ситуација не пада лако, али свако се придржава онога што су надлежни препоручили. Пошто су се вратили из Атине, где су спаринговали са грчком репрезентацијом, наши играчи су се нашли у непознатим околностима, а то је да осим тога што не тренирају, не могу ни да изађу из својих домова.

Новосађанин Милош Ћук у родном граду са породицом проводи дане и једва чека да му истекне период изолације.

– Време пролази споро и све спорије. Оваква ситуација је за нас спортисте лоша, јер дужи временски период нисмо активни. Силом прилика почео сам да тренирам код куће и ево већ неких десетак дана је прошло. То су вежбе на сувом, као неко мало јаче загревање пред утакмицу и то сам тако уклопио да траје око сат времена. На тај начин сви покушавамо да колико–толико сачувамо неку форму, али нама ватерполистима је то заиста тешко јер нам је рад у базену најбитнији. Имам доста слободног времена и проводим га са породицом. Немамо другог избора, свима нам је овако, придржавамо се прописаних мера и чекамо да се мало побољша ситуација – описао је Милош Ћук.

Марку карантин истиче крајем седмице, али како сада ствари стоје релано је да напоље изађе почетком идуће недеље.

– Да смо се вратили из Грчке 13. марта морали бисмо само 14 дана да будемо у изолацији, овако међу четири зида 28 дана је заиста пуно. Једва чекам да изађем мало у цивилизацију. Нећемо наравно кршити препоруке надлежних и нећемо се дружити. Биће то само оно најосновније, одлазак по намирнице и кратка шетња са дететом по крају, што пуно значи.

Имао је Милош прилику да види и како ствари функционишу у Грчкој за време пандемије коронавируса.


Нема слободног лета

Прошлог лета су старији репрезентативци после обезбеђене визе за ОИ добили слободно лето, а селектор Савић је на СП у Јужну Кореју повео подмлађену екипу. Милош Ћук је био један од искуснијих на том такмичењу, а нада се да ће му и ово лето бити радно.

– Видећемо шта селектор планира, али ако нам прилике буду дозволиле надам се да ћемо се на лепо ми репрезентативци окупити да мало радимо заједно. За то никада немамо много времена и због клупских обавеза, а значило би нам пуно и ја бих волео да се то оствари.


– Ми смо тамо стигли 12. марта, а дан касније је почела забрана окупљања и затворени су кафићи и ресторани. Код њих је другачије него у Србији. Имају полицијски час нон–стоп, али свако може да обавља шта треба, само мора да пошаље СМС поруку полицији и када му дају дозволу да изађе сме да заврши шта је планирао за неких пола сата. Ми смо у Србији свашта преживели и дешавале су нам се разне ситуације па мислим да смо некако припремљенији и да се наши људи боље сназале у овоме него што је случај са другим земљама .

Средином марта стала је и ватерполо сезона. Загребачка Младост, чију капицу Милош носи већ другу годину, одиграла је последњи меч у Лиги шампиона против Хановера када је победом обезбедила битне бодове за корак ближе четвртфиналу плеј–офа, што су из клуба и најављивали као циљ. У групи Б  је на четвртом месту иза ОСЦ из Будимпеште (22 бода), италијанског Про Река (20) и мађарског Ференцвароша (20). Загрепчани имају 19 поена, шест више од следећег пратиоца Терасе. У Регионалној А1 лиги у којој бране трофеј обезбедили су завршни турнир који је требало да се одржи у Дубровнику и у полуфиналу би се сусрели са Јадраном из Херцег Новог.

– Изгубили смо ову сезону, а велико је питање како ће се овај сценарио завршити. Раније је било речи о наставку клупских такмичења, али мислим да у овом тренутку до тога неће доћи. Сви смо испали из форме и не знам на шта би то личило. Сада се поставља  питање када ће почети следећа сезона. Мало је правих информација, а много приче – рекао је Милош Ћук.

К. Бугарски

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести