ВАТЕРПОЛИСТИ СРБИЈЕ ИГРАЈУ СА ГРЧКОМ за пето место на Светском првенству у Катару

Ватерполисти Србије играће са Грчком за пето место у суботу у 14 часова на Светском првенству у Катару.
s
Фото: Petar Jakšić (5), foto: Marcel ter Bals MTB-Photo/VSS

Изабраници Уроша Стевановића су победили су Мађарску са 11:10 у разигравању од 5. до 8. места, док је Грчка била боља од Црне Горе после петераца са 14:13. У финалу ће снаге одмерити Хрватска и Италија. Хрватска је славила против Француске после петераца са 17:16, а Италија је победила Шпанију са 8:6. За бронзу ће се тако надметати Француска и Шпанија.

Главни циљ у Дохи је испуњен, а то је пласман на Олимпијске игре у Паризу, мада остаје жал за полуфиналом. Но, Србија је успела да се уздигне после пораза од Хрватске у тешком четвртфиналном дуелу и одигра са Мађаском можда и најбољу утакмицу на првенству и савлада досадашњег светског. Тако да у сусрету са Грчком ће се борити и за пето место, али и за престиж.

Фото: Marcel ter Bals MTB-Photo/VSS

 Било би неправедно да је Мађарска искористила последњи напад. Варга је тражио тајм - аут, гурнуо је и голмана Вогела у напад. Имао је чувар мреже лепу прилику, али га је надмудрио наш голман Филиповић, без сумње најбољи појединац сусрета са 12 одбрана и 55 посто успешности. Колико је био критикован за игру против Хрватске сада је био беспрекоран као и одбрана током највећег дела меча. Србија је играла без Убовића и кажњеног Мандића, а у ватру су убачени Лазић и млади Гладовић. Овога пута играч више био је добар, а играч мање је сјајно одигран, па тако у друге две четвртине Мађарска није погодила с играчем више.

Сусрет ће памтити дебијем на Светском првенству Лука Гладовић и првом голом Петар Јакшић.Играли су десет минута и оправдали очекивања. Врло добро, храбро и борбено су најмлађи у тиму Лука Гладовић и Петар Јакшић одиграли утакмицу са са Мађарском. Нису крили задовољство после важне победе.

- Драго ми је да смо се подигли после пораза против Хрватске. Била нам је битна победа, Мађарска је изузетно квалитетна екипа. Дали смо све од сене, успели да славимо. Остаје нам дуел са Грчком, и ту се надам максимуму и да ћемо тријумфом да завршимо турнир - рекао је Лука Гладовић који има 17 година.

Петар Јакшић, млађи брат капитена Николе Јакшића, у важном моменту је постигао гол за Србију.

- Заиста је тешко играти утакмице после пораза у четвртфиналу. Пронашли смо мотив, одбрана је била много боља него у дуелу са Хрватском и заслужено смо победили. Чека нас последњи дуел на првенству са Грчком, сигуран сам да можемо и ту утакмицу да добијемо - казао је млађи Јакшић.

Г. Маленовић

Субота

Меч за 7. место

Црна Гора - Мађарска (8)

Меч за 3. место

Шпанија - Француска (9.30)

Меч за 5. место

Грча - Србија (14)

Финале

Италија - Хрватска (15.30)

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести