Ватерполисти Србије преко Француске до завршнице

Ватерполисти Србије као другопласирани у Д групи прошли су у нокаут фазу на Европском првенству у Сплиту. Тако ће кроз осмину финала морати да траже пут ка четвртфиналу, а ривал је Француска, трећепласирана у Б групи, вечерас од 20.30 часова.
1
Фото: ВСС/С. Сандић

Веома тежак пут ка медаљи чека изабранике Дејана Савића ако оправдају улогу фаворита и победе Французе. Наиме, противник нашег тима била би селекција Италије, док би нас у евентуалном полуфиналу вероватно очекивао дерби шампионата – победник дуела Хрватска – Холандија/Грузија. Очекивано би то зребало да буду Хрвати па је јасно да би битка за финале могла да буде жестока. Али, наш тим од тога деле две утакмице.

Али, тренуто је све усмерено ка осмини финала где нас чекају Французи, који имају одличне партије на овом првенству. Селектор Дејан Савић није задовољан игром својих пулена, а то је нагласио и после последњег дуела у групи који су “делфини” одиграли са Словенцима.

- Поново смо имали осцилације у игри, али смо на крају одговорили на одређене задатке које сам морао да поставим како бих пробудио екипу. У сваком случају, не можемо и даље да будемо задовољни. Надам се да ћемо у дуелу са Французима исправити неодстатке из групне фазе такмичења  - казао је Савућ.

Евидентно је и убедљив пораз у дербију кола против Мађарске озбиљно утицао да се нашим момцима пољуља самопоуздање. Тај сусрет ће што пре морати да буде заборављен, пошто Србију тек очекују битни сусрети на овом првенству. Притисак може на екипу да се одрази и добро и лоше, зависи на менталитет.

Виктор Рашовић је нагласио да је у дуелу са Словенцима квалитет дошао до изражаја и да су “делфини” дошли до победе.

- Окрећемо се наредном противнику, а то је Француска. Сугурно је да ћемо дати све од себе и надам се да је онај дан са Мађарима ружна прошлост – рекао је Рашовић.

Немања Вицо зна шта је потребно за пролаз у четвртфинале.

- Завршили смо групну фазу, потрудили смо се да уђемо у ритам, како пливачки, тако и дефанзивно и офанзивно. Дочекујемо осмину финале против Француске. Требамо да се дигнемо после пораза у групи, надам се да ћемо успети да подигнемо ниво игре и да ћемо тријумфовати у осмини финала и проћи даље – казао је Вицо.

Поред Мађара директан пласман у четвртфинале изборили су још Италија, Шпанија и Хрватска. Осим Србије и Француске у осмини финала ће играти још Црна Гора – Румунија, Холандија – Грузија и Грчка – Израел. Малта, Немачка, Словенија и Словачка нису обезбедиле пласмане у наредну фазу, па ће те четири екипе одиграти мечеве ради пласмана од 13. до 16. места.

Г. Маленовић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести