Ватерполисти Србије против САД на старту Светског првенства

СЕГЕДИН: У Мађарској данас почиње Светско првенство у ватерполу, а први ривал репрезентација Србије је селекција САД од 19.30 сати у Сегедину.
v
Фото: Tanjug/ Video arhiva

Србија се такмичи у групи Д, у којој су још селекције Аустралије и Казахстана.

Првопласиране селекције из четири групе избориће директан пласман у четвртфинале, док ће другопласирани и трећепласирани из сваке групе играти у осмини финала.

Ватерполиста Србије Сава Ранђеловић изјавио је да наши репрезентативци једва чекају меч против Сједињених Америчких Држава на Светском првенству у Мађарској.

Америка је први корак на овом путу, а знате да увек идемо корак по корак. Знамо шта нам доноси победа, спремамо се изузетно. Поред рада у базену, посматрали смо и видео. Нема сумње да су Американци наш најтежи ривал у групи. О мотиву да не причамо, једва чекамо да почне, рекао је Ранђеловић за званични сајт Савеза.

Капитен српске репрезентације Бранислав Митровић изјавио је да наши ватерполисти не смеју да се опусте у дуелу са САД.

Будите уз нас, дајте нам подршку јер ови неки нови клинци вреде. Нико не сме да се опусти против Американаца. Знамо шта победа доноси. Уживам са овим момцима. Мада сам старији доста учим од њих, али их и усмеравам. Сјајни су људи и спортисти. Идемо даље, рекао је Митровић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести