Ватерполисти Војводине надиграли Валис, следи дуел са Звездом

НОВИ САД: Ватерполисти Војводине успели су тек у „мајсторици“ да надиграју Валис и да се изборе за пласман за пету позицију, где их чека фаворизована Црвена звезда. Новосађани су славили у првој утакмици на свом базену (13:12), онда изгубили у Лајковцу (10:13) и сада, опет, на „свом терену“ извојевали победу са 9:7.
v
Фото: Dnevnik (Filip Bakić)

Добро су Новосађани отворили утакмицу и после почетног вођства гостију преокренили резултат и на први одмор отишли са предношћу од 3:1.

Почетком друге деонице Радановић је из ситуације са два играча више повисио на 4:1. Међутим, Валис је успео са два брза гола да смањи на 4:3, али не и да прекорене. Воша је успела да до краја овог периода игре одржи два гола предности (6:4).

Трећа четвртина је за заборав, уследило је доста грешака на обе стране, али су гости са звуждуком суирене, опет, дошли на „минус један“ и држали прикључак.

У завршници Војводина је некако успела да консолидује редове и на два минута пре краја поведе са 9:6. До краја су Новосађани успели да задрже предност, а тиме и обезбеде важну победу.

Осим петог места у дуелу са Црвеном зведом улоге је и Европа, јер победник ће играти у ЛЕН Купу.

Г. Маленовић

Фото: Dnevnik (Filip Bakić)

Војводина – Валис 9:7 (3:1, 3:3, 0:1, 3:2)

НОВИ САД: Базен Слана бара, гледалаца: 300, судије: Раковић и Путниковић (Београд). Играч више: Војводина 4 (1), Валис 8 (2). Два играча више: Војводина 1 (1).

ВОЈВОДИНА: Пајковић, Марић, Богдановић 3, Брешћански, Тинтор, Биочанин 1, Прекогачић 1, Радованлија, Рогач, Радановић 4, Митровић, Вујковић, Средојевић, Добрић.

ВАЛИС: П. Гавриловић, Поповић, Живојиновић, Шофранац 3, Арсеновић, М. Гавриловић, Егоров 1, поробић 1, Богдан Гавриловић, Ковачевић, Бауцало 1, Богдан Гавриловић, Нешић, Анђелић 1.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести