ВАТЕРПОЛИСТКИЊЕ ВОЈВОДИНЕ ПРОПУСТИЛЕ ШАНСУ ДА СЕ ПЛАСИРАЈУ НА ЗАВРШНИ ТУРНИР ЧЕЛЕНЏЕР КУПА: Неколико секунди их делило од историје

Ватерполисткиње Војводине пропустиле су велику прилику да се нађу на завршном турниру Челенџер купа.
1
Фото: Ватерполисткиње Војводине, фото: Ф: Бакић

Наиме, Новосађанке су све оно што су зарадиле у претходна три дана прокоцкале у најважнијој утакмици са загребачком Младости. Неколико секунди делило је Војводину од историје, да у свом првом појављивању у неком европском надметању под окриљем ЛЕН-а стигне до завршног турнира. У последњој и најзначајнијој утакмици поражене су од загребачке Младости са 14:11 и то је био крај њихових надања о завршном турниру. Да су само изгубиле са једним голом мање, биле би на завршном турниру. Наиме, створио се круг од три екипе које су имале по девет бодова, а у њему је најлошију гол разлику имала Војводина и за длаку испала. Прошли су Јадран из Сплита и Младост из Загреба.

А све је лепо текло за изабранице Слађане Дрезгић. У прва два кола Новосађанке су очекивано и убедљиво надиграле екипе британског Манчестера са 14:7 и турског ОДТУ-а са 18:5. Следиле су две најважније утакмице и за њих је требала посебна концентрација. У првој против сплитског Јадрана Војводина је дала све од себе и успела да дође до победе са 13:12. Новосађанке су готово целу утакмицу заостајале за Сплићанкама, али су у последњој деоници биле сконцентрисаније и сигурније и на крају су заслужено победиле. Направиле су преокрет у последњој деоници и повеле са 12:11. Сплићанке су на 2,16 минута до краја и ушло се у драматичну завршницу. Исидора Дамњановић је на 1,15 до краја погодила за 13:12 што је на крају био коначан резултат.


Резултати

А група

Прво коло: Војводина - Манчестер 14:7, ОДТУ - Младост 1:36. Друго коло: Војводина - ОДТУ 18:15, Јадран - Манчестер 12:10. Треће коло: Мачестер - ОДТУ 17:5, Јадран - Младост 17:12. Четврто коло: Војводина - Јадран 13:12, Мласот - Манчестер 16:8. Пето коло: Јадран - ОДТУ 26:10, Војводина - Младост 11:14.

Пласман: 1. Јадран 9, 2. Младост 9, 3. Војводина 9, 4. Манчестер 3, 5. ОДТУ 0.


И када је требало да положе завршни испит Новосађанке су заказале. Веома лоше су ушле у дуел са Младошћу, па су после прве деонице губиле са 5:1. Успеле су у другој да надокнаде заостатак и на полувремену приђу на "минус један" (7:6). Почетком трећег периода имале су и егал резултат (7:7), али се Младост опет одлепила на два разлике пред последњу четвртину. А, онда још једном смогле снаге и дошле до поравнања (11:11) на 3,25 пре краја, да би у последња два минута примиле три непотребна поготка и то их је коштало пласмана. На крају од силног разочарења нико од њих није могао ни да говори, па је резиме турнира направио директор ВК Војводина Војислав Јовановић.


Звезда прошла на завршни турнир

Ватерполисткиње Црвене звезде успеле су да забележе све четири победе на турниру Ц групе Челенџер купа у Бугарској иа да се са првог места пласирају на завршни турнир.

Изабранице Драгане Ивковић победиле су Локомотиву са 17:3, Портуенсе са 14:8, Млату са 19:12 и ОТЕР са 12:8.


- Сви смо разочарани, неколико секунди нас је делило од пласмана на завршни турнир. Девојке су се бориле и дале свој максимум у овом тренутку. Без обзира на све морам да похвалим рад, труд и пожртвовање које су девојке уложиле у претходном периоду. С обзиром да им је ово први излазак на евросцену, нормално је било да се деси овако нешто. Недостатак искуства је био велики проблем, успели смо да примимо три гола за последња два минута и то је било довољно да испаднемо, иако смо контролисали утакмицу и имали позитиван резултат до пред крај и очекивали да прођемо даље - казао је Јовановић.

Он је додао да су после победе над Јадраном били свесни да је Младост јака екипа и да су Загрепчанке победиле Сплићанке у њиховом првенству.

- Спремали смо се и желели смо да победимо и на овој утакмици. Нажалост нисмо успели, платили смо данак, дан раније смо до касно играли тешку утакмицу, а сада ујутру опет. Било је напорна, много разлога је утицало, било је болесних, а Лолита Авдић, која је укочена играла дан раније  и била међу најбољима у базену, сада није могла да помогне другарицама. Али, не желимо дасе правдамо, најважније је да су девојке дале све од себе, девојке су биле одличне и следеће године ће бити боље - закључио је Јовановић.

Војводина - Младост 11:14 (1:5, 5:2, 2:3, 3:4)

НОВИ САД: базен Слана бара, гледалаца: 200, судије: Силва и Рацине. Играч више: Војводина 9 (3), Младост 7 (5). Петерци: Војводина 1 (1), Младост 2 (1).

ВОЈВОДИНА: Тарвар, Швец1, Спасојевић, Фоноти 1, Трмчић 1, Амлиаева 4, Чорда, Попов 2, Савченко, Дамњановић, Хамзаева 1, Моћан 1.

МЛАДОСТ: Медвешек, Јазвин, Десница, Аламат 1, Розић 3, Скелин 1, Медић 2, Глас 2, Букић 1, Брнетић 4, Црнички, Лулић, Фркетић.

Г. Маленовић

EUR/RSD 117.0706
Најновије вести