Ватерполисткиње Војводине ПОБЕДИЛЕ Јадран и налазе се надомак ПЛАСМАНА НА ЗАВРШНИ ТУРНИР ЧЕЛЕНЏЕР КУПА

Ватерполисткиње Војводине забележиле су и трећу победу на турниру А групе Челеннџер купа, који се игра у Новом Саду.
s
Фото: Ања Швец, фото: Ф. Бакић

Изабранице Слађане Дрезгић су после Манчестера и ОДТУ-а у тврдој и неизвесној утакмици успеле да савладају сплитски Јадран са 13:12 и налазе се на корак од пласмана на завршни турнир. Новосађанке су готово целу утакмицу заoстајале за Сплићанкама, али су у последњој деоници биле сконцентрисаније и сигурније и на крају су заслужено победиле.

У првој деоници водила се  егал борба у базену, ап је тај период игре завршен нерешено - 2:2. У другој деоници Јадран је пружио бољу игру и успео да се одлепи на два разлике. Два пута су Новосађанке прилазиле на "минус један", али нису успевале и да изједначе, па су Сплићанке на полувремену имале гол вишка (6:5). И у трећој деоници Војводина је јурила резултат и тек на два минута пре краја овог периода игре успела да дође до новог изједначења на утакмици (9:9). Али, Јадран је у завршници искористио грешке домаћих и поново побегао на два разлике (11:9). Но, нису се предавале Новосађанке, збиле су редове и успеле да направе преокрет и поведу са 12:11 на половини последње деонице. Али, онда нису искористиле прилику да се одлепе, па су Сплићанке изједначиле на 2,16 минута до краја и ушло се у драматичну завршницу. Исидора Дамњановић је на 1,15 до краја погодила за 13:12, а онда су Новосађанке успеле да се одбране у следећем нападу и имале прилику да реше сусрет. Али су биле брзоплете, голман Луција Буљач је одбранила, а онда Сплићанке нису успеле да искористе своју шансу неколико секунди пре краја, па је Војводина стигла до важне победе.

У последњем колу Војводина сутра игра са Младошћу од 11.30 часова.

Војводина - Јадран (С) 13:12 (2:2, 3:4, 4:5, 4:1)

НОВИ САД: Базен Слана бара, гледалаца: 100, судије: Дворачек (Чешка), Силва (Португалија). Играч више: Војводина 11 (3), Јадран 11 (3). Петерци: Војводина 2 (2), Јадран 1 (1).

ВОЈВОДИНА: Травар, Швец 1, Авдић 2, Фоноти, Трмчић, Амлиаева 1, Чорда, Попов 1, Савченко 2, Дамњановић 5, Хамзаева, Моћан 1.

ЈАДРАН: Мишић, Етеровић 1, Матошић 1, Ј. Бутић 1, М. Бутић 1, Јанковић 3, Чагаљ, Горета, Тадић 1, И. Бутић 1, Баришић 1, Д. Бутић 2, Буљач.

Г. Маленовић

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести