МЛАДИ ОДБОЈКАШИ ВОШЕ ПРВИ ПУТ СА СЕНИОРСКОМ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈОМ – Матија и Лука: Велика част

После сезоне у којој је подмлађени састав Одбојкашког клуба Војводина премашио очекивања освојивши два трофеја, Куп Србије и Суперкуп, због добрих партија у црвено–белом дресу позив селектора сениорске репрезентације Србије Игора Колаковића стигао је 19–годишњим играчима, дизачу Матији Милановићу и коректору Луки Станковићу.
с
Фото: Матија Милановић (5) и Лука Станковић Фото: Ф. Бакић

Први пут су се Вошини бисери нашли на припремама са најбољим одбојкашима Србије, који у Београду тренирају за Лигу нација.

– Имали смо успешну сезону и најпре бих се захвалио клубу што ми је дао прилику да играм јер сам је искористио и селектор Колаковић је то приметио – рекао је Матија Милановић. – Имао сам добрих партија, али без тренера и да нисам играо, овај позив не би дошао.

Он и његов саиграч Лука су најмлађи на списку.

– Ово је за мене велика част. Тренираћу са мојим идолима, који су наши најбољи играчи и бити на списку међу 30 таквих имена није мала ствар. Трудићу се да што више напредујем, стекнем искуства, пре свега од Колаковића, као и да од дизача Николе Јововића покупим што више савета.

Матија и Лука су прошли пионирску, кадетску и јуниорску репрезентативну селекцију играјући на европским и светским шампионатима.

– Изненадио ме је позив – истакао је Лука Станковић. – Свестан сам да смо лепо играли ове сезоне и узели два трофеја, али да се нађем са 19 година на списку са таквим именима, то сам могао само да сањам. Ово је остварење још једног сна.

Александар Атанасијевић и Дражен Лубурић предводе имена на позицији коректора.

– То су играчи које сам до јуче гледао на телевизији, а сада ћу с њима тренирати. Позив Колаковића је за мене велика част и мотив за даљи рад – додао је Станковић.

Вошин двојац има прилику да стекне драгоцено искуство, које ће му најпре допринети за главно такмичење овог лета, Европско јуниорско првенство у Врњачкој Бањи.

К. Бугарски

EUR/RSD 117.1216
Најновије вести