Абазовић: 20 одсто свих шверцованих цигарета у ЕУ је преко Црне Горе

ПОДГОРИЦА: Потпредседник владе и председник ГП УРА, Дритан Абазовић, изјавио је, да према оперативним подацима страних служби безбедности, око 20 одсто свих шверцованих цигарета у ЕУ - долази преко Црне Горе.
dritan abazovic yt
Фото: Youtube Printscreen

Он је у интервјуу подгоричким Вијестима рекао да је почело прикупљање доказног материјала у вези са шверцом цигарета у држави.

„Тај посао није могао да ради онај ко није био близак бившем режиму. Међутим, морате спровести доказни поступак. Фрустрира ме да људи који су 10-15 година инкорпорирани у ове случајеве, нису могли да дођу до података до којих смо ми дошли за три месеца“, навео је Абазовић.

На питање зашто је влада одлуку о забрани складиштења цигарета у Луци донела тек 1. јула, ако је лидер ПзП Небојша Медојевић упозоравао на проблем шверца преко Луке још од маја, Абазовић каже да није чуо да је Медојевић њега оптуживао за шверц цигарета.

Свакако, каже, неће дозволити да било ко доводи шверц цигарета у везу са актуелном владом.

Упитан који стоји иза шверца и да ли се испитују везе представника из бивше власт са тим послом, Абазовић одговара потврдно.

"Па то су везе бивше власти. Тај посао није могао да ради онај ко није био близак бившем режиму. Међутим, морате спровести доказни поступак...", каже и додаје да не жели да прејудицира, али да ммисли да ће - ако се Тужилаштво коначно ослободи - доста људи који су обављали значајне функције у претходном периоду бити предмет разних процеса.

EUR/RSD 117.5784
Најновије вести