Аустралија: У рибарском броду пронађена око тона кокаина

СИДНЕЈ:Аустралијске власти су саопштиле да су заплениле велику количину кокаина пронађену у рибарском броду у опасним водама Пацифика поред обале на истоку земље, преноси Асошијетед прес.
U ribarskom brodu pronađena oko tona kokaina Foto: AP Photo/Rick Rycroft
Фото: У рибарском броду пронађена око тона кокаина Фото: AP Photo/Rick Rycroft

Надлежни органи Аустралије су у суботу увече пресрели брод након што су од новозеландских власти добили информацију да плови у водама Пацифика у које посетиоци обично не залазе.Пратећи брод, власти Аустралије су откриле да је на њега са већег брода пребачена дрога.

Надлежни органи тврде да би тај већи брод могао да буде из Јужне Америке.На броду су се налазила три мушкарца, који су ухапшени и којима је јуче одбијена кауција на суду.

Реч је о два Аустралијанца старости 32 и 27 година и једном мушкарцу из Хонгконга (40). Ниједан од њих се још увек није изјаснио о кривици, а уколико буду осуђени, могли би да се суоче са доживотном казном затвора.

Аустралијске власти су саопштиле да је ово највероватније највећа заплена кокаина у земљи од 2017. године.Заплењена дрога још увек није измерена, а претпоставља се да тежи око једне тоне и да њена вредност на аустралијском тржисту износи око 250 аустралијских, односно 180 америчких долара.

Из аустралијске полиције је саопштено да је ризик од заразе корона вирусом представљао додатну отежавајућу околност у читавој операцији, као и да су сви ухапшени чланови посаде брода негативни на КОВИД-19.

 

 

EUR/RSD 117.5844
Најновије вести