БиХ почела присилно удаљавање миграната у Пакистан

САРАЈЕВО: Служба за послове са странцима је у складу са Споразумом о реадмисији између Босне и Херцеговине и Исламске Републике Пакистан успешно извршила присилно удаљење прве групе држављана Пакистана, који су незаконито боравили у Босни и Херцеговини.
sarajevo
Фото: Tanjug (Lj. Janković ilustracija)

Тиме је направљен значајан искорак на Западном Балкану, чиме је БиХ постала прва земља у региону која је реализовала присилно удаљење држављана Пакистана уз пратњу до матичне земље, саопштила је Служба за послове са странцима, преноси сарајевски портал Кликс.

Лица која су удаљена била су смештена под надзор у Имиграциони центар Службе, а присилно удаљење реализовано је комерцијалним летом са аеродрома у Сарајеву, уз пратњу службеника обезбеђења и пратње Службе за послове са странцима до Исламабада, где су предати надлежним органима Пакистана.

Наведено је да ће у наредном периоду бити интензивирана сарадња са властима Пакистана, у циљу имплементације Споразума о реадмисији и удаљењу држављана Пакистана у матичну земљу.

Како је речено из Министарства сигурности, БиХ је једна од ретких земаља која је је успела да потпише тај споразум са Пакистаном и почела да врши принудне депортације.

EUR/RSD 117.3179
Најновије вести