Џеф Безос купио три стана на Менхетну за 80 милиона долара

ЊУЈОРК: Иако је компанија Амазон одустала од седишта у Њујорку, њен шеф и најбогатији човек на свету Џеф Безос одлучио је да се стационира управо тамо па је на Менхетну купио три стана за 'малу' цену од укупно 80 милиона долара.
dzef bezos
Фото: Youtube Printscreen

 Како пише Блумберг, три стана заједно, односно пентхаус и два спрата испод њега, имају 12 спаваћих соба и протежу се на више од 1.600 метара квадратних.
Троетажни пентхаус има пет спаваћих соба, шест купатила те одвојени седмособни апартман.

Други спрат пентхауса има лаунџ који води на терасу која се протеже на готово 500 квадрата, док се на самом врху налази тзв. опсерваторија, односно соба окружена стакленим зидовима, а излази на сопствену терасу с погледом на северни, источни и јужни Менхетн, преноси Novac.hr.

Иако га је Безос платио 58 милиона долара, када је тек стављан на тржиште крајем 2017. пентхаус је коштао 73,8 милиона долара. Додатна два стана шеф Амазона платиће укупно 28,5 милиона долара.

Међутим, будући да Безос према Блумберговом индексу милијардера тежи 108,3 милијарде долара, а пре отприлике годину и по постао је најбогатији човек на свету, за њега је то заиста ситница.

EUR/RSD 117.5773
Најновије вести