Дочек 2022. на Тајмс скверу за стотине хиљада вакцинисаних

ЊУЈОРК: Поново је у плану традиционални дочек Нове године на Тајмс скверу и то уз присуство стотина хиљада људи који ће морати да поседују доказ о вакцинацији против ковид-19, најавио је градоначелник Бил де Блазио.
nova godina vatromet
Фото: pixabay.com

Да, с поносом објављујемо да ће се дивна прослава, с чувеном кристалном куглом и ове као и сваке године спустити на Тајмс скверу и тако означити крај старе и почетак нове године, враћамо се пуном снагом баш онако како то волимо, са сторинама хиљада људи који ће тамо да славе. Биће невероватно, рекао је де Блазио у онлајн обраћању новинарима, преноси АП.

Том Харис, председник непрофитне организације Тајмс сквер алијансе, која организује дочек у Њујорку, нагласио је да ће од свих гледалаца старијих од 5 година бити затражено да покажу доказ о потпуној вакцинацији, а они који не могу да се вакцинишу због здравствених разлога мораће да доставе доказ о негативном тесту на ковид 19.

Прослава Нове године на Тајмс скверу, можда најпознатије градско јавно окупљање, била је одржана уз социјално дистанцирање у јеку пандемије прошле године, а забављачи, међу њима и Џенифер Лопез, наступали су иза полицијских барикада пред малим групама које су чинили запослени приоритетних служби.

EUR/RSD 117.1782
Најновије вести