Додик: Централна банка БиХ да расподели средства ММФ-а

ИСТОЧНО САРАЈЕВО: Лидер СНСД-а Милорад Додик рекао је данас да постоје сви услови за расподелу средстава ММФ-а и да би то требало коначно да буде учињено.
dodik
Фото: Tanjug (S. Radovanović, arhiva)

Додик је, након састанка са председником ХДЗ-а БиХ Драганом Човићем у Источном Сарајеву, рекао да су испоштоване све процедуре, али да су средства још блокирана јер се у Федерацији БиХ не поштује договор о расподели.

Додик, који је и српски члан Председништва БиХ, подсетио је да према том договору, 38 одсто средстава припада Републици Српској, 62 одсто Федерацији, те да оба ентитета по пола процента издвајају за дистрикт Брчко.

Он је истакао да гувернер Централне банке БиХ нема ниједан разлог да средства не расподели у складу са Писмом намере које је усвојио Фискални савет, а претходно сви нивои власти у БиХ.“Мислимо да је ово непотребно и да додатно усложњава односе у БиХ и да БиХ губи кредибилитет, јер је новац тражила хитно а он сада стоји блокиран”, казао је Додак и позвао Централну банку да расподели средства.

Говорећи о односима СНСД и ХДЗ БиХ, Додик је истакао да две странке имају одличну сарадњу и да остају коалициони партнери, пренели су бањалучки медији.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести