Додик покренуо иницијативу о неприхватању Инцковог закона

БАЊАЛУКА: Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик покренуо је званично и први потписао петицију којом се изражава став о неприхватању наметања закона од одлазећег високог представника у БиХ Валентина Инцка, али и којом се изражава недвосмислен став да се, без обзира на уважавање свих жртава, у Сребреници није догодио геноцид.
dodik
Фото: TANJUG/ ANDRIJA VUKELIC/ nr

"Додик позива све грађане Републике Српске који то желе да својим потписом на ову петицију одбију да се српском народу и свим грађанима Српске забрањује право на слободу мишљења, као и да што масовнијим потписивањем ове петиције одбијемо политичке манипулације једног дела Запада који желе да једино српски народ у Европи буде окарактерисан као геноцидан", изјавио је саветник за унутрашњу политику српског члана Председништва БиХ Радован Ковачевић, пренео је РТРС.

Он је нагласио да се не сме заборавити да је Инцко овај срамни чин наметања оваквог закона урадио баш на данашњи дан, када је после сарајевског атентата Аустрија, из које долази Инцко, упутила ултиматум Краљевини Србији.

"Ми из Српске то не смемо заборавити и ми из Српске из принципа не смемо на ово пристати", рекао је Ковачевић.

Одлазећи високи представник у БиХ Валентин Инцко, који је недавно дао оставку, наметнуо је допуне у Кривичном закону БиХ којима се забрањује и кажњава "негирање геноцида и величање ратних злочинаца".

Vreme osvescenja
23.07.2021 • 21:22
Mislim da je nastupilo krajnje vreme za sav SRPSKI NACION, ma gde se nalazio, da se ujedini u odbrani svoga opstanka. Verujem da su svesni svi, pre svega politicari, koji imaju vodecu ulogu, na svim prostorima bivse nam zajednicarske drzave, jer svi pritisci, upereni protiv nas, od strane zapadnih mesetara i njihovih satrapa, iskazuju se u sve zescim napadima, iz dana u dan. Sva desavanja oko Republike Srpske, KiM, Crne Gore, pa i u samoj Srbiji, ociti su primeri ogromnog pritiska Zapada.
Vreme osvescenja
23.07.2021 • 21:31
Ne mogu a da ne pomenem davno iskazanu zelju nasih neprijatelja, da ce jedan narod nestati. Ispocetka je to bilo skariveno pod ovom misterioznom porukom, kako se ne "Vla' dosetio", ali kako je vreme odmicalo, a njihovo nestrpljenje kulminiralo do tacke sopstvenog pucanja, otvoreno su govorili da je narod koji ce nestati, sa ovih prostora, sa njihove strane, omrazeni Srbi. Pokusali su to ratovima, ali im nije islo po planu, jer su postoje i one snage, u svetu, koje su tu njihovu nameru osujetili
Vreme osvescenja
23.07.2021 • 21:41
U nemogucnosti da im se ostvari zacrtani plan, poceli su da pribegavaju, nauceni od najpodmuklijeg naroda na svetu, ostrvskih svetskih okupatora, uz obilatu pomoc, a sada i preuzetu vodecu ulogu u svemu, prekobarske im brace, uz sadejstvo nasih vecitih, a kroz istoriju dokazanih, neprijatelja Germana. Ovakav scenario osujetili su pojedini odgovorni ljudi u strukturama vlasti pa su potrazili zastitu u okupljanju SRPSKOG SVETA, sto je tumaceno, od stane srbomrzaca, kao ponovo huskanje na ratove.
Vreme osvescenja
23.07.2021 • 21:49
A zapravo, ovo je apel srpskom narodu da se ujedini u odbrani opstanka, jer se sve radi na tome da se proglasimo kao genocidni narod, a time se daju odresene ruke svim nasim neprijateljima da mogu da nas unistavaju bez odgovornosti i trunke savesti. Uostalom, dokaz su mnoga stradanja Srba, kako u ratim, tako i u posleratnim vremenima, jer ne postoji sud koji ce osuditi zlocine nad srpskim narodom. Zato su sprski rodoljubi, koji su stajali u odbrani svog naroda (vojni i civini), osudjeni.
EUR/RSD 117.5782
Најновије вести