Ђукановић: Рестаурација ретроградних политика на З. Балкану

БРАТИСЛАВА: Посустали ентузијазам ЕУ за проширење и Западног Балкана за реформама, доводи до рестаурације неких ретроградних, националистичких политика и великодржавних пројеката у региону, оценио је данас председник Црне Горе Мило Ðукановић, који борави у званичној посети Словачкој.
djukanovic
Фото: Tanjug/Predsedništvo CG
Како је саопштено из његове службе за информисање, Ђукановић је на конференцији за новинаре у Словачкој, где борави на позив председнице те земље Зузане Капутове, казао да је Црна Гора део Западног Балкана који, нажалост, ''''има градицију нестабилног европског региона''''.
„Ми мислимо да је узрок те нестабилности и заостајање у развоју управо предуго избивање свих држава Западног Балкана из оног што је био матични ток развоја савремене европске цивилизације“, рекао је Ђукановић, пренеле су ''Вијести''.
Он је поручио да верује да је пут у чвршћу стабилност и економски и демократски просперитет региона пут европске и евроатлантске интеграције.
Ђукановић је рекао да је Црна Гора захвална Словачкој на подршци коју је дала у напорима Подгорице да оствари чланство у НАТО, у напорима на њеном путу ка ЕУ и борби против пандемије корона вируса.
„Верујем да је пред Црном Гором и Словачком одлична будућност и да ће бити одлична будућност наших међусобних односа и убеђен сам да ћемо Капутова и ја управо таквом даљем развоју наших односа дати неопходан импулс“, закључио је Ђукановић.
EUR/RSD 117.5653
Најновије вести