Ђукановић: Време је за нове изборе, за одговорну владу

ПЉЕВЉА: Председник Црне Горе и лидер Демократске партије социјалиста (ДПС) Мило Ђукановић сматра да је време за нове изборе и да Црна Гора "добије политички одговорну, компетентну владу".
djukanovic
Фото: Танјуг (Видео)

Он је у Пљевљима, говорећи на свечаности Савета младих ДПС-а у том граду, рекао да ће та влада наставити да Црну Гору води путем изградње грађанске државе, унапређења међунационалних и медувјерских односа и путем достизања европских система вредности.

Дакле, време је да се у Црној Гори на власти опет нађе Демократска партија социјалиста са својим традиционалним коалиционим партнерима, рекао је Ђукановић, преносе Вијести.

Он је двогодишњи период након парламентарних избора назвао "тегобним експериментом" и оценио да су то биле године озбиљних губитака у економском и демократском развоју Црне Горе.

Ђукановић је преговоре парламентарне већине са парламентарних избора одржаних у августу 2020. године назвао "трагикомичним покушајем да се побегне од избора".

Од избора беже само они који су убеђени да ће на њима изгубити, рекао је.

Парламентарна већина Црне Горе доставила је председници Скупштине Данијели Ђуровић 41 потпис подршке предлогу за покретање пред Скупштином поступка за утврђивање да ли је председник Црне Горе повредио Устав, односно поступка за разрешење Ђукановића, пошто је одбио предлог старе парламентарне већине да мандатар за састав нове владе буде Миодраг Лекић.

Одбивши предлог да Лекић буде мандатар, Ђукановић је такође 20. септембра упутио председници Скупштине Данијели Ђуровић предлог за скраћење мандата 27. сазива Скупштине Црне Горе.

EUR/RSD 117.1138
Најновије вести