Две дивизије руских С-400 стигле у Белорусију на вежбу

МОСКВА, МИНСК: Две дивизије руских ракетних комплекса С-400 стигле су у Белорусију, где ће учествовати у војним одбрамбеним вежбама "Савезничка одлучност 2022".
b
Фото: Tanjug (Vadim Savitskiy/Russian Defense Ministry Press Service via AP, File)

Прве јединице Оружаних снага Русије које ће учествовати у заједничким војним вежбама „Савезничка одлучност 2022“ стигле су нешто раније у Белорусију са техником и наоружањем, саопштило је Министарство одбране Русије.

Како је прецизирано, јединице Источног војног округа са стандардном техником и наоружањем извеле су комбиновани марш до полигона где ће се извршавати задаци борбене обуке на територији Белорусије, пренео је Спутњик.

Током вежби реализоваће се задаци јачања заштите државне границе спречавањем продора наоружаних милитаната, блокирањем канала за испоруку оружје и муниције, као и потрагом, блокирањем, уништавањем илегалних оружаних формација и диверзантско-извиђачких противничких група, наводи се у саопштењу.

Практична дејства трупа одржаће се на пет полигона и четири аеродрома, а провера ће се одвијати у две фазе.

Како је саопштило Министарство одбране Русије, планиране велике заједничке војне вежбе са Белорусијом не противрече Бечком документу из 2011. године о мерама јачања поверења и безбедности.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести