Европа уводи нове рестрикције због великог броја оболелих

ЛОНДОН: Владе европских земаља уводе делимичне мере карантина и друге рестрикције у циљу борбе против пандемије, док корона вирус наставља да се шири континентом убрзаним темпом.
korona
Фото: pixabay.com

Холандија је затворила кафиће и ресторане због пораста броја оболелих. Болнице у Амстердаму, Ротердаму и Хагу суочавају се великим приливом пацијената оболелих од ковид-19.

У западној Немачкој болнице су направиле места да приме пацијенте из ове суседне државе, као што је то био случај током првог таласа пандемије, пише ББЦ.

У Немачкој се такође великом брзином повећава број заражених корона вирусом.

Данас је у овој држави потврђено 7.334 нових случајева, за скоро 700 више него у четвртак.

Ова земља је многе суседне државе прогласила високоризичним због тренутне епидемиолошке ситуације, укључујући читаву Француску и Холандију, као и неке делове Италије и Швајцарске.

Грађани Немачке који се враћају из ових земаља морају да иду у карантин.

Ирска је увела забрану на кућне посете која ће бити на снази током четири недеље, а од ове забране изузете су посете у медицинске сврхе и сврхе неговања.

Главни епидемиолог ирског кризног штаба је саопштио да ситуација у земљи није под контролом, односно да тренутни систем праћења контаката не може да иде у корак са порастом броја оболелих.

Аустријске власти ставиле су у карантин Кухл, градић са 6.600 становника у региону Салцбург, због појаве кластера заразе. То је прва таква мера која је у Аустрији ступила на снагу након више месеци.

У Француској се због пораста броја оболелих уводи ноћни полицијски час у Паризу и осам других градова.

У току последња 24 сата у овој земљи је забележен нови рекорд броја новозаражених - 30.621.

EUR/RSD 117.1933
Најновије вести