Горбачов : Промене у свету донеће попуштање напетости

Синоћни нереди у Вашингтону довели су у питање даљу судбину САД као државе, сматра бивши председник СССР Михаил Горбачов

МОСКВА: Синоћни нереди у Вашингтону довели су у питање даљу судбину САД као државе, сматра бивши председник СССР Михаил Горбачов, али је истовремено уверен да ће се у свету догодити промене које ће ићи у правцу попуштања напетости.

Горбачов каже да је напад на Капитол очигледно био припремљен раније, али је уверен да ће проћи неко време да би се открило зашто је то било урађено.

Сигуран је, међутим, да ће се у свету десити промене у правцу попуштања напетости, а да ће трка у наоружању постепено престати, пошто људи нове генерације схвају њену погубност, преноси Спутњик.

Подсетио је на време кад је потписивао Споразум о разоружању, те приметио да то ни тада није било јед ноставно, јер су противници били јаки.

Али, како је навео, успели су јер су желели мир.

"Људи који не желе рат ће се ујединити и њихова руководства ће морати да нађу излаз. Они ће наћи излаз и нове форме договора, узимајући у обзир нове типове оружја. Не сме се губити нада. Ја не губим наду у младе људе", казао је Горбачов.

EUR/RSD 117.3375
Најновије вести