Грчка: Ново ограничење међународних и домаћих летова

АТИНА: Управа за цивилно ваздухопловство Грчке најавила је данас ново продужење ваздушних директива за ограничења домаћих летова до 15. фебруара и међународних летова до 22. фебруара.
grcka
Фото: pixabay.com

Што се тиче домаћих летова, само есенцијална путовања су дозвољена на свим аеродромима у земљи и укључују путовања из здравствених разлога, у пословне сврхе, из објективних породичних разлога (спајање породице) и повратак особа кој имају стални боравак, пренела је АНА.

Када је реч о међународним летовима, ограничења су продужена и важиће до понедељка, 22. фебруара у 06:00 ујутру - то је забрана уласка у Грчку држављанима трећих земаља који нису земље чланице Европске уније и шенгенског споразума.

Забрана се не односи на Британију, Сингапур, Аустралију, Нови Зеланд, Руанду, Јужну Кореју, Тајланд, Уједињене Арапске Емирате, Русију и Израел.

Сви путници који улазе у Грчку из било које стране државе, укључујући државе чланице Европске уније, подлежу обавезним мерама предострожности код куће или у месту привременог боравка наведеном на обрасцу ПЛФ, седам дана, осим ако не остају у Грчкој краће, у ком случају привремено ограничење важи за тај период, односно до њиховог одласка.

Поред тога, страни путници ће бити подвргавани насумичној провери по доласку и у случају да тест буде позитиван на корона вирус биће у карантину 14 дана.

Суспензија летова између Грчке и Турске је продужена.

Што се тиче међународних путника, само они који имају негативан ПЦР тест не старији од 72 сати могу да уђу у Грчку.

EUR/RSD 117.5832
Најновије вести