Грчка планира да изгради плутајућу ограду због миграната

АТИНА:  Влада у Грчкој жели да изгради плутајућу ограду како би спречила мигранте да доду до грчких острва са оближње турске обале.
Migranti, Alžir Foto: Youtube/printscreen
Фото: Youtube Printscreen

Грчко Министарство одбране позвало је приватне компаније да изнесу понуде за плутајућу ограду дугу 2,7 километара у року од три месеца, наводи се на веб страници грчке владе, пренео је АП.За сада нису изнети детаљи о томе када би ограда могла бити постављена.

Мрежаста ограда би се издизала 50 центиметара изнад воде и требало би да има трептајућа светла.Министарство одбране процењује да ће пројекат коштати 500.000 евра, уз укључено четворогодишње одржавање. У владином опису пише да је плутајућу ограду потребно градити "са невојним спецификацијама'' и "специфичним карактеристикама за обављање мисије (поморских агенција) у управљању избегличком кризом''.

Овај уговорни поступак спроводи Министарство одбране, али је за цивилну употребу, поступак је сличан оном који се користи за набавку друге опреме за (кампове) смештање избеглица и миграната, рекао је АП званичник грчке владе који је желео да не буде именован.

EUR/RSD 117.2028
Најновије вести