Грчка: Сукоб студената и полиције у Атини и Солуну

АТИНА:  Грчка полиција се данас сукобила са студентима у два највећа грчка града током штрајкова и уличних протеста због планиране измене пословних правила од стране нове конзервативне владе.
atina
Фото: pixabay

У Атини је један демонстрант повређен у сукобима између студената и полиције испред парламента.

Полиција је употребила сузавац да растера демонстранте, пренео је АП.До сукоба је дошло и током студентског протеста у северном граду Солуну.Нико од демонстраната није ухапшен.

Влада грчког премијера Кирјакоса Мицотакиса наводи да ће реформе поједноставити прописе и повећати инвестиције у Грчку.Синдикати се буне да ће реформе нарушити дугогодишња права радника, укључујући право на преговарање о платама кроз колективно преговарање са послодавцима.

Општински радници су наставили штрајк други дан заредом због чега није функционисало одошење смећа и друге службе у Атини и другим деловима Грчке.Демонстранти су се кратко сукобили са кордоном полиције испред зграде парламента, али нико није ухапшен.

За данас су планирана још два марша пред гласање нацрта закона у парламенту, за који се претпоставља да ће бити усвојен.

EUR/RSD 117.5849
Најновије вести