Гутереш позива на хитне политичке преговоре у Венецуели

ЊУЈОРК: Генерални секретар Уједињених нација Антонио Гутереш позвао је на хитно одржавање политичких преговора између владе и опозиције у Венецуели у покушају да се заустави ескалација политичких тензија. 
guteres, tanjug ap
Фото: Tanjug/AP Photo (Bebeto Matthews)

"Генерални секретар позива све грађане Венецуеле, нарочито оне који представљају снаге државе, да учине све могуће напоре да смање тензије, спрече даље насиље и губитак живота, као и да нађу пут за политички дијалог", сапштио је портпарол УН Стефан Дужарик.Он је нагласио да је једини начин за напредовање - политичко решење, пренео је Ројтерс. 

На изборима за Уставотворну скупштину одржаним у недељу у Венецуели, промењено је законодавно тело - Народна Скупштина која је под контролом опозиционих странака, чиме је највећа моћ прешла у руке социјалиста председника Венецуеле Николаса Мадура.

Комесар УН за људска права забринут због Венецуеле

ЖЕНЕВА: -Високи комесар УН за људска права Зеид Раад ал-Хусеин затражио је данас од Венецуеле да ослободи ухапшене демонстранте и омогући брзу и независну истрагу о смрти најмање 10 људи током протеста за викенд.

"Дубоко сам забринут шсто су лидери опозиције Леополдо Лопес и Антонио Ледесма поново притворени пошто су претходно били у кућном притвору", навео је он у саопштењу, преноси АП.

EUR/RSD 117.5782
Најновије вести