Гужве на путевима због блокада каталонских сепаратиста

МАДРИД:  Стотине возача аутомобила и камиона заглављене су у великој саобраћајној гужви на североистоку Шпаније, коју су изазвали каталонски сепаратисти када су блокирали главни аутопут у близини града Ђироне.
Katalonija/Tanjug
Фото: Tanjug

Демонстранти су синоћ почели да се окупљају на аутопуту АП-7 и до јутрос су изградили неколико великих барикада од грана дрвећа и металних шина, преноси АП.

Полицијски комбији су на место стигли након више сати, а како су полицијске снаге за разбијање демонстрација напредовале, тако су се демонстранти повлачили и палили барикаде за собом.

Регионална служба за цивилну заштиту саопштила је да су екипе за ванредне ситуације делиле воду, храну и ћебад возачима и путницима који су током ноћи били "заробљени" на путу, као и да су 84 особе аутобусима превезене у оближњи спортски центар да се одморе.

Демонстранти протестују због недавних затворских казни за девет политичара и активиста за независност Каталоније.Француска полиција у уторак је привела 18 каталонских демонстраната који су неколико сати блокирали велики гранични прелаз између Шпаније и Француске.

EUR/RSD 117.0557
Најновије вести