Иванка Трамп отворила пословни самит у Индији

ВАШИНГТОН: Ћерка америчког председника Доналда Трампа и саветница у Белој кући, Иванка Трамп, отворила је глобални пословни самит у индијском граду Хајдерабаду, позивом да се предузетницама, које се суочавају са препрекама широм света, пруже боље шансе.
ivanka tramp
Фото: Epa (Clemens Bilan)

На самиту, у заједничкој организацији Сједињених Држава и Индије, учествују представници четири индустријска сектора - енергије и инфраструктуре, здравља и науке, финансијске технологије и медија и забаве.

Индијски премијер Нарендра Моди отворио је конференцију са Иванком Трамп, неформалном саветницом у Белој кући, која предводи америчку делегацију. Трампова је у обраћању поздравила велики број жена које учествују на самиту, преноси Глас Америке.

"Овогодишњи самит усредсређен је на тему која је кључна за нашу будућност. Поносна сам што жене први пут чине већину од 1.500 предузетника изабраних да учествују на самиту", рекла је она.

Иванка Трамп похвалила је индијског лидера због, како је навела, његовог чврстог уверења да напредак човечанства није комплетан без веће еманципације жена.

EUR/RSD 117.5703
Најновије вести