Иванка Трамп бранила оца на женском самиту у Берлину

БЕРЛИН: Ћерка америчког председника Иванка Трамп данас се, на женском самиту у Берлину на којем је учествовала и немачка канцеларка Ангела Меркел, осетила прозваном да брани став свог оца према женама.
Tramp Ivanka, AP Photo/Evan Vucci
Фото: Tanjug

Ћерка Доналда Трампа је, учествујући на панелу Г20 са женама лидерима, изазвала смех у публици када је похвалила "залагање свог оца" по питању жена и његову улогу "ватреног заговорника пружања подршке породицама и омогућавања њиховог развоја", преноси АФП.

Модератор панела, новинар који се бави финансијским темама, изненада ју је прекинуо рекавши да би "имајући у виду неке ставове према женама које је њен отац јавно изнео...могли да се запитамо да ли је он заиста неко ко толико ради на оснаживању жена".

"Свакако сам чула критике медија и то је нешто што се понавља. Али, ја из личног искуства знам да хиљаде жена које су деценијама радиле са мојим оцем и за њега, док је био у приватном сектору, сведоче о његовој вери и чврстом убеђењу у потенцијал жена и њихову способност да обављају посао као и било који мушкарац", истакла је она.

Иванка Трамп је напоменула да уз то, као ћерка, може да говори из личног угла, знајући да ју је отац охрабривао и омогућио јој да се развија и напредује.

"Одрасла сам у кући у којој није било препрека за оно што сам могла да постигнем, а није било ни разлике између мене и моје браће", навела је она.

Иванка, бивша манекенка која је покренула сопствену модну линију, радила је за компанију свог оца, а сада има кабинет као саветник у Белој кући.

На свом првом званичном путовању у новој улози, она се појавила на панелу о економском оснаживању и предузетништу жена, са високим гостима међу којима су биле и директорка Међународног монетарног фонда Кристин Лагард и холандска краљица Максима. 

У међувремену, председник Доналд Трамп написао је на Твитеру да "се поноси лидерством своје ћерке кад је реч о унапређењу улоге жена у економији", пренео је АП.

EUR/RSD 117.5124
Најновије вести