Карловачки суд пожурује саслушање Томпсона

ЗАГРЕБ: Прекршајни суд у Карловцу затражио је данас од Прекршајног суда у Сплиту хитно саслушање хрватског певача Марка Перковића Томпсона, познатог по глорификовању усташтва, у поступку који се против њега води по полицијској пријава због коришћења спорног усташког поклича "За дом спремни" на слуњском концерту током обележавања годишњице акције Олуја. 
marko perkovic tompson
Фото: Youtube Printscreen

Портпаролка карловачког Прекршајног суда Блаженка Лугар Владић изјавила је да је захтев за убрзавање поступка послат у Сплит зато је тај поступак није даље одмакао од кривичне пријаве из септембра ове године.

Кривична пријава против Томпсона подигнута је због кршења јавног реда и мира, односно дела којим се "извођењем, репродуковањем песама, музике и текстова или ношењем или истицањем симбола, текстова, слика и цртежа ремете јавни ред и мир".

Прошло је, наиме, 100 дана а Томпсону још није заказано судско рочисте.

Наиме, прекршајни поступак против Марка Перковића Томпсона због усташког поклича "За дом спремни" на слуњској прослави 5. августа води се у Сталној служби карловачког Прекршајног суда у Слуњу, али певач до сада није саслушан у надлежном суду нити је рочиште заказано.

Прекршај за који се терети Томпсон предвиђа новчану казну од 50 до 300 некадашњих немачких марака, прерачунато у евре, или затворску казну у трајању до месец дана, пренела је ХИНА.

Domenico
20.12.2017 • 00:20
razbiše nam Jugoslaviju, baš ovakvi, a sada vladaju, pevaju i mrse nam m..a, baš isti, i tamo i vamo!!! neka su prokleti!!!
EUR/RSD 117.3121
Најновије вести