Кина: 12 нових случајева Ковид 19, нема локалног преноса

ПЕКИНГ: Кина је током протеклог дана регистровала 12 нових случајева ковид-19, али није реч о локалном преношењу инфекције, саопштиле су кинеске власти.
korona pixabay
Фото: Pixabay.com

Државна здравствена комисија саопштила је данас да су сви нови случајеви заражавања пореклом из иностранства, а да има и осам нових асимптоматских инфекција, које Кина не сврстава у потврђене случајеве ковид-19, преноси Ројтерс.

Агенција наводи да данашњи подаци показују да је Кина успела ефикасно да сузбије последњи талас инфекција и избегне масовно ширење ковид-19 у земљи.

Кина је забележила велики пораст болести у јануару, када се у провинцији Хебеј, која окружује Пекинг, појавило ново жариште корона вируса.

Болест се тада проширила на североисточне провинције Хејлунгђанг и Ђилин што је проузроковало најгору епидемију у земљи од марта 2020. године, а власти су увеле строге мере, укључујући карантин за најгоре погођене области како би се сузбило ширење вируса.

Укупан број потврђених случајева ковид-19 од почетка панадемије у Кини износи 89.748, а број преминулих од последица болести је непромењен и износи 4.636, наводи агенција.

EUR/RSD 117.1138
Најновије вести