Колиндин аутобус ударио возило с дететом, па само продужио

ЗАГРЕБ: Аутобус хрватске председнице и кандидаткиње за нови мандат, Колинде Грабар-Китаровић, учествовао је у мањој саобраћајној несрећи у Малом Буковцу у Крапинско-загорској жупанији, јавља данас РТЛ.
Kolinda Grabar Kitarović Foto:Tanjug/ Foto Hina/ Damir Sencar
Фото: Tanjug/Hina/ Damir Sencar

Незгода се догодила јуче када је возач аутобуса, у којем се налазила председница, закачио возило које се налазило на путу и након тога наставило пут до Лобора, где је Грабар-Китаровић имала предизборни скуп.

Оштећена Силвија Солдо, чије је возило аутобус закачио, казала за РТЛ да се несрећа догодила на "незгодном и доста уском путу".

"На путу није било простора да бих могла мало више десно да станем. Син и ја смо били у ауту и приметили смо да поворка иде према нама", испричала је она, додајућ да је ауто испред ње имао среће и стао је испред једне породичне куће.

"Стала сам иза тог аутомобила, померила сам се највише удесно колико сам могла да не слетим у јарак. Поворка је пролазила мимо нас, чини ми се да су била два аутомобила испред аутобуса. Они су прошли, а аутобус нас је окрзнуо. Слупан ми је цели леви део аутомобила, ретровизор је откинут, а највише су страдала задња врата где ми је дете седело. Он је мало ударио коленом и мало га боли па мора на преглед код хирурга", казала је Солдо.

"Највише ме зачудило да нико од те силне поворке није стао јер је то баш био ударац. Нико се није окренуо да види шта се догодило. То ми је невероватно", казала је Солдо и додала да је ни касније нико није контактирао из Кабинета председнице.

Жена је назвала полицију која је извршила увиђај.

"Све је трајало око два сата док је извршен увиђај. Други део полицајаца је ишао у Лобор где је био аутобус", исприцала је жена за РТЛ.

Она је додала да она није могла да буде крива за незгоду јер је њен аутомобил био "скроз десно" на путу.

"Питам се: да је неко страдао, како би нам се могло помоћи", казала је те додала да је срећа да нико није теже повређен. "Горак укус ми је због игнорисања. Сматрам да је то било јако ружно", казала је и додала да је послала допис Кабинету председнице. "Упутила сам допис у којем сам се запитала какву поруку шаљемо тиме деци? Да буду нехајни и немирни. Да сам згазила пса, стала би и помогла", закључила је Солдо.

У полицији су за РТЛ потврдили да се незгода догодила. Објаснили су да се штићена колона никад не зауставља ако је реч о мањој прометној несрећи, већ стане на првој могућој локацији како би се направио увиђај.

Тако је, кажу у полицији, било и синоћ. Полицијска патрола је на месту догађаја заједно с оштећеном чекала екипу за увиђај који је прво обављен на тој локацији, а потом у Лобору где се налазио аутобус којим се користи Председница у изборној кампањи.

Из Штаба председнице поручују да ће њен изасланик посетити сутра оштећену Силвију Солдо.

EUR/RSD 117.5936
Најновије вести