Комшић: Блокада владе ако не буде гаранција да БиХ иде у НАТО

САРАЈЕВО: Председасвајући Председништва Босне и Херцеговине Жељко Комшић запретио је данас да ће блокирати успостављање нове владе ако не добије чврсте гаранције да ће она да спроводи реформе битне за приближавање чланству у НАТО.
komsic, tanjug
Фото: Tanjug/ Video, arhiva

Комшић је рекао да ће седницу Председништва БиХ на којој би био именован нови мандатар за састав Савета министара сазвати тек када буде прихваћен Годишњи национални план реформи (АНП) који би затим био упућен у седиште НАТО у Бриселу, а после чега би се активирао и Акциони план за чланство у НАТО, преноси Хина.

Комшић је то рекао док се у БиХ расправља да ли ће споразум о формирању нове власти, који су почетком недеље потписали лидери три највеће политичке странке у тој земљи обезбедити наставак пута за чланство БиХ у НАТО, с обзиром на то да се чланству у Алијанси изричито противе странке из Републике Српске, наводи Хина.

Комшић је рекао да неће гласати да Зоран Тегелтија из Савеза независних социјалдемократа (СНСД) Милорада Додика буде нови председавајући Савета министара "уколико нема одлуке о упућивању АНП".

Славиша
08.08.2019 • 23:46
То значи само једно,да је крај БИХ какву знамо,на помолу,и то не грешком Срба него других!Што се грбо роди,вријеме не исправи.
EUR/RSD 117.5878
Најновије вести