Корона вирус: Број жртава у Кини порастао на 811

ПЕКИНГ:  Број особа преминулих од последица епидемије коронавируса у Кини порастао је данас на 811, чиме је премашен број жртава епидемије САРС-а у свету 2002. и 2003. године.
korona virus
Фото: Tanjug (Chinatopix via AP)

Како је саопштила Националне здравствене комисије, 89 особа је данас преминуло од последица корона вируса, преноси Ројтерс.Око 37.500 људи заражено је широм света, од којих је 37.198 у континенталном делу Кине. Већина жртава је у провинцији Хубеј, где је вирус и откривен.

У Хонгконгу је регистровано 25 случајева корона вируса, од којих је једна особа преминула, а у Макау 10, наводи АП.У Јапану је регистровано 96 случајева, у Сингапуру 40, у Тајланду 32, у Јужној Кореји 25, на Тајвану и у Малезији по 16, у Аустралији, Немачкој и Вијетнаму по 14, у САД 12, али је један амерички држављанин преминуо у Кини од последица корона вируса.

Француска је пријавила 11 заражених, Уједињени Арапски Емирати седам, Канада шест, Филипини три случајева, од којих је једна особа преминила, Британија, Индија и Италија такође по три.

У Русији су две особе заражене, а у Белгији, Непалу, Шри Ланки, Шедској, Шпанији, Камбоџи и Финској по једна.

Шест нових случајева коронавируса на крузеру Дајмонд принцес

ТОКИО:  Још шест случајева оболелих од корона вируса забележено је данас међу путницима крузера "Дајмонд принцес", усидреног код јапанског града Јокохама, чиме је број заражених порастао на 70, преноси АП.

На броду, који је у карантину од 3. фебруара, налази се 3.700 путника из 50 земаља, међу којима је 14 држављана Србије.

Амбасадор Србије у Јапану Ненад Глишић рекао је раније за ТВ Прва да су држављани Србије који се због коронавируса налазе у карантину на крузеру "Дајмонд принцес" код Јокохаме, здрави, добро расположени и у добром психичком стању.

Он је додао да српски држављани нису тестирани на корона вирус, што значи да не спадају у ризичну групу путника.

Крузер је напустио Јокохаму 20. јануара и вратио се 3. фебруара.

Међу путницима је био кинески држављанин заражен коронавирусом, који се 25. јануара искрцао у Хонгконгу.

Јапанске власти одлучиле су да брод ставе у двонедељни карантин како би спровеле медицинске тестове над свим путницима.

Жена примљена на клинику у Загребу нема корона вирус

ЗАГРЕБ: Жена која је у суботу примљена на Клинику за инфективне болести "Др. Фран Михаљевић" у Загребу, нема корона вирус, саопштила је јутрос дежурна лекарка Даворка Лукас.

"Њен налаз је негативан", рекла је Лукасова за Хину након што је спроведена дијагностика и обрађени брисеви који је требало да отклоне сумњу на инфекцију корона вирусом.

Дежурна лекарка у Клиници за инфективне болести рекла је раније да је 42-огодишња жена, која је кратко боравила у Кини, доброг општег стања, да има блаже симптоме, повишену температуру и кашље.

Супруг пацијенткиње, с којим се прије четири дана вратила из Кине, већ је раније тестиран, а налаз је био негативан.

У суботу су у Клинику за инфективне болести "Др. Фран Михаљевић" примљена и двојица мушкараца, али је код обојице утврђено да нису заражени корона вирусом.

Негативан налаз на корона вирус потврђен је у суботу увече и код хрватског грађанина који је боравио месец дана у Кини. Раније је из те болнице отпуштен Кинез из Белгије.

Хрватској за сада није забележен ниједан случај оболелих од корона вирусне инфекције.

EUR/RSD 117.1277
Најновије вести