КРЕМЉ ПОРУЧИО: Путинова посета Калињинграду није порука НАТО-у

КАЛИЊИНГРАД: Руски председник Владимир Путин допутовао је данас у Калињинград, а Кремљ саопштава да ова посета руској енклави која се налази између Пољске и Литваније, не представља поруку земљама НАТО.
s
Фото: Youtube printscreen/ CRUX

Авион руског председника пратило је девет авиона земаља НАТО-а и Шведске, пише Спутњик.

"Ово апсолутно није порука земљама НАТО-а. Када председник посећује регионе Руске Федерације, то није порука земљама НАТО-а. То је главни посао који председник ради. Није најважније да се пошаљу поруке, већ оно што он ради дуги низ година – ради на развоју наших земаља и наших региона, развија привреду, пројекте за друштвено-економски развој појединих региона“, рекао је Песков новинарима, одговарајући на питање о томе коју "поруку” шаље Путин посетом Калињинградској области.

Он је напоменуо да Русија није тражила од Литваније директан ваздушни коридор ка Калињинградској области. Одговарајући на питање ТАСС-а да ли су предузете додатне мере безбедности за Путинов лет за Калињинград, портпарол Кремља је рекао да се увек предузимају посебне мере безбедности када је шеф државе у питању, па тако и сада.

"Наравно, и овог пута су предузете мере безбедности. Уложени су сви напори да се обезбеди безбедност шефа државе“, рекао је Песков. Калињинградска област је одвојена од остатка Русије и окружена чланицама НАТО. Песков је рекао да је Калињинград саставни део Русије и да је важно да се читавом региону пружи подршка државе.

EUR/RSD 117.1277
Најновије вести