Кремљ: Сукоб ће се завршити када нас Запад схвати озбиљно

МОСКВА: Званични Кремљ је саопштио данас да ће се сукоб у Украјини окончати чим Запад буде деловао поводом више пута изражене забринутости Русије због убијања цивила у источној Украјини и проширења НАТО-а на исток.
Moskva, Kremlj Foto: Youtube/printscree
Фото: Youtube Printscreen

Портпарол Кремља Дмитриј Песков је, на питање новинара о томе како би криза могла да се заврши, изнео став Русије и рекао да верује да Украјина разговара о захтевима Москве са Сједињеним Државама и другим савезницима, преноси агенција Ројтерс.

“Русија је формулисала конкретне захтеве Украјини везано за решавање ових питања. Колико разумемо, о тим захтевима Украјинци разговарају са својим саветницима, пре свега Сједињеним Државама и земљама Европске уније”, изјавио је Песков.

“Надајмо се. То мора да се уради. Онда ће се све завршити“, поручио је портпарол Кремља.

Према његовим речима, Русија је у протеклих осам година више пута покушавала да замоли своје западне колеге да изврше притисак на Кијев “и да натерамо Кијев да престане да убија свој народ у Донбасу и да испуни споразуме из Минска”.

“Такође, у протеклих неколико деценија, наша земља је у више наврата говорила да осећамо да смо у опасности након што сте померили своју војну инфрактуру у нашем правцу. То нам се не свиђа и осећамо да смо у опасности и не можемо да затворимо очи пред тим”, изјавио је Песков.

Додаје и да је упитао Запад зашто то ради, али, како тврди, није било одговора.

Песков наглашава да је неопходно да се пронађе решење за ова два питања и да је Русија формулисала конкретне захтеве Украјини да реши та питања.Кремљ:Сукоб ће се заврсити када нас Запад схвати озбиљно

EUR/RSD 117.0621
Најновије вести