Мандић позвао ДПС да достојанствено призна пораз

ПОДГОРИЦА: Андрија Мандић, лидер Нове чланице ДФ и народне коалиције За будућност Црне Горе, позвао је данас одлазећу власт да, како каже, покаже макар мало достојанства и прихвати пораз на парламентарним изборима, а не да се у очајању поново баве преварама.
mandic
Фото: Tanjug (Rade Prelić)/mandic andrija

Мандић је поводом покушаја чланице ДПС-а да склони купоне са гласачких листића приликом контроле изборног материјала на једном од бирачких места у Подгорици, поручио да “јадно и бедно” делује њихова намера да “крађом купона са бирачких места и отимањем изборног материјала некако умање и оскрнаве велику победу народа”.

“Пошто су ухваћени на делу, верујем да знају и то да, осим срамоте коју наносе себи и својим породицама, оваквим непочинствима улазе у зону кривичне одговорности", истакао је Мандић.

Додао је да је ово је слика једног режима коме су манипулације у крви, а правила за њих постоје само зато да би их кршили.

"Они не желе да поштују оно што важи за све, већ да то изиграју и обесмисле. Замислите, људи траже да преброје гласачке листиће не да би их избројали, него присвојили, да би их одузели од народа и украли народну вољу”, навео је Мандић.

Сматра да важним да се са овим “мизерним понашањем” упозна комплетна демократска јавност Црне Горе и међународни представници.

"Није никаква тајна да је ова особа, која се одлучила на крађу изборног материјала, само једна од мрогобојних активиста Ђукановићеве странке која је очигледно од врха одлазећег режима добила наређење да нечасним средствима покуша да промени народну вољу”, рекао је Мандић, пренеле су подгоричке Вијести.

EUR/RSD 117.3269
Најновије вести