Манила: Мета експлозија био шиитски муслимански имам

МАНИЛА: Филипинска полиција верује да је муслимански шиитски имам највероватније био мета експлозија у којим су погинуле две особе у Манили, изјавио је данас званичник који је одбацио тврдњу да је Исламска држава преузела одговорност за напад.
Bombaški napad u Manili Foto: AP Photo/Bullit Marquez
Фото: AP Photo/Bullit Marquez

Још шест других особа је повређено у суботу када су се догодиле две експлозије у нападу на канцеларију имама Насера Абинала у насељу Квиапо, преноси АФП.

Шеф полиције у филипинској престоници Манили, Оскар Албајалде, рекао је да је бомбашки напад навероватније био испланиран против Абидала који је такође радио у пореској управи у Манили.Абидал за време напада није био у канцеларији.

"Он је признао да је у прошлости било претњи по његов живот", када га је полиција испитивала, рекао је Албајалде.Бомба је била у пакету који је носио унајмљени достављач који је пакет предао Абидаловом помоћњику пре него што је експлодирао, усмртивши обојицу.

Док је полиција истраживала место експлозије у суботу увече, још једна експлозија је избила у тој зони, могуће друга бомба која је предходно постављена, рекао је Албајалде.
 

EUR/RSD 117.5844
Најновије вести