Медведев: Верујем да је Наваљни политички подлац

МОСКВА: Заменик председника руског Савета безбедности Дмитриј Медведев описао је руског опозиционог лидера Алексеја Наваљног као политичког подлаца, чије покушаје да дође на власт оцењује као непримерене и несмотрене, јавља ТАСС.
medvedev youtube
Фото: Youtube Printscreen

"Овако сам о њему мислио и раније, а и даље мислим тако. Верујем да је Наваљни политички подлац, особа која користи непромишљену, циничну тактику за долазак на власт како би постигао сопствене циљеве", рекао је Медведев, преноси агенција.

Медведев сматра и да истрага здравственом стању Алексеја Наваљног и његовог наводног тровања није пресудна у одлучивању у поступку против њега пошто он није болестан.

"Колико сам разумео, недавно је рекао да је доброг здравља. Па, здрав је и захваљује Богу на томе. Стога се чини да је било каква будућа расправа о овом питању неважна“, поручио је заменик председника руског Савета безбедности.

Он је рекао и да је, ако постоје неки други подаци о здравственом стању Наваљног, потребно доставити такве информације ради доношења даљих процедуралних одлука, али да их руски званичници за сада нису добили, наводи ТАСС.

EUR/RSD 117.3323
Најновије вести