Милановић: Титов дух живи у Колинди, куља, дими из ње

ЗАГРЕБ: Председнички кандидат СДП-а Зоран Милановић изјавио је у Ријеци да дух Јосипа Броза и комунизма и даље живи у председници Колинди Грабар Китаровић, без обзира обзира на то што је она склонила бисту његову бисту.
zoran milanovic
Фото: Tanjug (S. Ilić, arhiva)

"Дух Јосипа Броза и комунизма и даље дубоко живи у њој, куља и дими из ње", рекао је Милановић коментариђшући изјаву хрватске председнице о томе да би правосуђе пре свега требало да слуша народ.

"Тако нешто не можеш изјавити ако ниси био Титов пионир. То није ни паметно ни добро. Закон није алгоритам, нити формула или линеарна једначина, увек је присутан људски фактор код тумацења и примене, али да се пита народ - то може бити позив на линч или кршење закона. То озбиљна и образована особа не сме ни помисити, а камоли рећи", коментарисао је Милановић на конференцији за новинаре, преноси Index.hr.

Милановић је рекао и да се заједно с политичким странкама које га подржавају мора опет борити да Хрватска буде нормална и да "нешто што је ненормално истиснемо из хрватског живота".

"У земљи упркос каквој-таквој економској ситуацији, а која је наставак трендова из 2014. и 2015, те стабилном буџету, имате утисак да вас обавија тамни црни дим. То ћемо растерати, а да нико због тога неће патити, ни пасти, нити крварити, али ћемо се борити за здраву, модерну, отворену и знатижељну Хрватску, у којој се различитост третира као предност", рекао је Милановић на конференцији за новинаре Приморско-горанског савеза, који му даје подршку у председничкој кандидатури.

О позиву председници на сучељавање казао је да би то требало организовати довољно пре избора "да људи виде с ким имају посла и шта кандидати нуде".

Председници то не одговара, али одговара грађанима, додао је он.

EUR/RSD 117.5863
Најновије вести