Немачка апелује на грађане да се придржавају мера

БЕРЛИН: Немачка влада позвала је данас грађане да буду на опрезу и придржавају се јавноздравствених мера, јер је нових случајева највише у последња три месеца, а у међувремену су се отвориле школе.
nemacka, pixabay
Фото: pixabay.com

Досадашњи одговор Немачке на пандемију показао се као успешан у ефикасном успоравању ширења пандемије, али је државни орган за контролу болести данас регистровао 1.226 нових инфекција. То је највећи број од почетка маја, преноси АП.

Министар здравља Јенс Спан рекао је да су се мања и средња жаришта појавила у скоро свим регионима, чему су у великој мери допринели путници који се враћају из иностранства и људи који се забављају или имају породична окупљања.

Спан је поново апеловао на грађане да носе маске и држе дистанцу, истовремено изражавајући сумњу у нову вакцину коју је одобрила Русија, прва земља у свету која је то учинила.

"Није ствар у томе да будете први, већ да вакцина буде ефикасна, тестирана и безбедна", рекао је Спан.

Немачка има 218.519 потврђених случајева ковида-19 и 9.207 смртних случајева, према подацима Института Роберт Кох, националног центра за контролу болести. На врхунцу пандемије почетком априла, било је око 6.000 нових случајева сваког дана.

Dragan
12.08.2020 • 17:14
Svi nesto apeluju. Kakva komedija! Pa naredi, covece, naredi!
EUR/RSD 117.5783
Најновије вести