Перу: Племе линчовало Канађанина због убиства надрилекарке

ЛИМА: Припадници удаљеног амазонског племена Шипибо-Конибо линчовали су држављанина Канаде (41) кога су оптужили да је убио племенску надрилекарку (81), саопштио је данас државни тужилац Перуа.
peru pixabay
Фото: pixabay.com

Надрилекарка је упуцана у четвртак у близини своје куће у амазонском региону Укајали, а поједини мештани села окривили су за њену смрт Канађанина Пола Вудрофа, који је живео у том региону и за кога се верује да се лечио код убијене жене, преноси Ројтерс.

Полиција је пронашла Вудрофово тело закопано недалеко од села, а након што је на друштвеним мрежама објављен видео снимак како група људи мушкарцу ставља омчу око врата и вуку га.

Обдукцијом је утврђено да се ради о Вудрофу и да је умро од последица дављења.

За сада нико није ухапшен.

Тужиоци истражују неколико хипотеза везаних за убиство надрилекарке и да је прерано именовати осумњицене у предмету, а није било никаквих хапшења везаних за смрт Вудрофа.

Како се наводи, у већем делу перуанских Анда и Амазону нема пуно полиције, а сељани у далеким пределима често сами кажњавају осумњичене за злочине према локалним обичајима и без укључивања државне полиције и тужилаштва.

EUR/RSD 117.4684
Најновије вести