Пленковић тврди да ХДЗ има формулу за победу Китаровић

ЗАГРЕБ: Премијер Андреј Пленковић тврди да владајућа ХДЗ има формулу за победу њихове кандидаткиње Колинде Грабар Китаровић у другом кругу председничких избора, 5. јануара.
plenkovic
Фото: Andrej Plenković, foto: Tanjug, arhiva

"То је да ће хрватски грађани препознати постигнућа предсједнице, да виде да је њен програм конкретан, за разлику од оног њеног противкандидата који је непостојећи, да дотиче све битне теме хрватског друштва и да ће председница, као и досад, наставити да јача углед Хрватске, бринути о складу свих институција и чинити живот квалитетнијим за све наше суграђане", рекао је премијер данас у центру Загреба, пренела је Н1 Тв.

Коментаришући гласове које је освојио кандидат Мирослав Шкоро, Пленковић је рекао да на изборима не постоје "нечији" гласови те да су сви хрватски бирачи једнаки.

Додао је да је према резултату првог круга, где је Милановића подржао СДП с 13 других странака, јасно да ће Грабар-Китаровић освојити изборе.

"Треба разбистрити маглу, одвојити нетачно од тачног, све халуцинације и приче које се људима сервирају као истина, а то нису", рекао је Пленковић.

Поновио је да он подржава Грабар Китаровић и додао да је ово, како је рекао, битка за смер Хрватске. За Милановића је рекао да је кандидат који сада "глумата да је за заједништво".

"Па не пати хрватски народ толико од амнезије да не види о чему се ради", рекао је Пленковић.

EUR/RSD 117.5784
Најновије вести