ПРИОРИТЕТ ЈЕ ДА СЕ СПАСУ ЖИВОТИ ВОЈНИКА Украјинска војска наредила ПОВЛАЧЕЊЕ својих снага из АВДИЈЕВКЕ

КИЈЕВ: Украјинска војска саопштила је да је због ескалације оружаних борби у Авдијевки издато наређење о повлачењу украјинских трупа из југоисточног дела тог града, али и да та одлука, како се наводи, није пружила никакву стратешку предност Русији.
a
Фото: Youtube Printscreen

Олександар Тарнавски, командант украјинске југоисточне војне зоне, објавио је на свом Телеграм каналу да су се украјинске јединице повукле уз мале губитке, преноси Ројтерс.

У тешкој ситуацији на бојном пољу, где су остале само рушевине и гомиле цигала, наш приоритет је да се спасу животи војника, написао је Тарнавски.

Командант украјинске југоисточне војне зоне је описао подручје Авдијевке као "жаришну тачку на линији фронта дугој око 1.000 километара".

Непријатељ даноноћно изводи масивне артиљеријске ударе и не престаје са истовременим нападима из више праваца. Украјински војници маневришу, повлаче се са уништених позиција и учвршћују своје положаје на новим линијама одбране, објавио је Тарнавски и потврдио да руске снаге дејствују у намери да "збришу град са лица земље".

 

EUR/RSD 117.1138
Најновије вести